Büyükşehir 5 içme suyu arıtma tesisi ihalesi yapıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) tarafından yaptırılacak 5 içme suyu arıtma tesisinin ihalesi yarın gerçekleştirilecek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) tarafından yaptırılacak 5 içme suyu arıtma tesisinin ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, açıklamasında, dünyada tartışılan problemlerin başında su ve konut sorununun geldiğini söyledi. Su konusunda çok hassas olduklarını kaydeden Toçoğlu, bugüne kadar su sıkıntılarının çözümünde çok büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yatırımlar sayesinde büyükşehir sınırları içinde içme suyu miktarı noktasında hiçbir sıkıntı bulunmadığını söyleyen Toçoğlu, "Yağışlı dönemlerde bazı bölgelerde bulanıklık sorunu oluyordu. Bunun kesin çözümü için Sakarya'ya beş adet içme suyu arıtma tesisi kazandıracağız." diye konuştu.

700 BİN NÜFUSA HİTAP EDECEK

50 yıl sonrasını planlayarak çalışma yaptıklarını vurgulayan Toçoğlu, kuracakları beş arıtma tesisinin 700 bin nüfusa hitap edeceğini belirtti. Son teknoloji ile yapılacak arıtma tesislerinin nüfus artışına göre kapasitelerinin artırılabileceğini söyleyen Toçoğlu, şöyle konuştu:

"Yeni arıtma tesisleri sayesinde vatandaşlarımıza dünya standartlarında kesintisiz içme suyu sağlanacak. Hızır-İlyas Tepesi, Karapürçek, Yeşilyurt, Sapanca ve Hacımercan'da kurulacak olan tesislerden Hızır-İlyas Tepesi'ne kurulacak olan tesis Adapazarı'nın yeni içme suyu merkezi olacak. Tesislerin ihalesi yarın ADASU'da yapılacak."

ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş ise beş yeni arıtma tesisinin Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe uygun yapılacağını ifade etti. Arıtma tesislerinin 210 günde tamamlanacağını anlatan Keleş, "İhale, en uygun fiyat ile işletme maliyeti dikkate alınarak değerlendirilecek. Böylelikle ihale şartnamesinde belirtilen 10 yıllık maliyet de en uygun fiyat olacak. Beş arıtma tesisinden Hızır-İlyas Tepesi'ne kurulacak olan tesis 3. İsale Hattı'ndan alınan suyu arıtacak şekilde planlandı." dedi.