Yazarlar Öykü Günleri'nde Buluştu

Özel Sanko Okulları düzenlediği Öykü Günleri'ne katılan çocuk kitapları yazarları ve eleştirmenleri Mehmet Güler, Ferda İzbudak Akıncı, Hülya Soyşekerci, Lütfiye Aydın, İnci Gürbüz Atik ve Murat Şahin, öğrencilerle söyleşi yaptı

Yazarlar Öykü Günleri'nde Buluştu
Özel Sanko Okulları düzenlediği Öykü Günleri'ne katılan çocuk kitapları yazarları ve eleştirmenleri Mehmet Güler, Ferda İzbudak Akıncı, Hülya Soyşekerci, Lütfiye Aydın, İnci Gürbüz Atik ve Murat Şahin, öğrencilerle söyleşi yaptı.
Yazar ve eleştirmenler, Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi'nde İlköğretim ve lise öğrencileri ile yaptıkları sohbette, yazarlık ve öykü yazarlığına bakış açılarını anlatarak öğrencilerin sorularını yanıtladı. Edebiyat eleştirmeni Hülya Soyşekerci, "Türkiye ve dünya tarihini biliyor olsak da içinde yaşadığımız çevrenin tarihini göz ardı edebiliyoruz. Gaziantep tarihi derin olan bir kent. Eski bir yapının nerelere uzandığını araştırmak sizi farklı öykülere götürür. Bu zenginliğin farkında olmak gerekir" dedi.
Öykülerinde ilham kaynağının hayatın kendisi olduğunu ifade eden Mehmet Güler ise öykünün hayatın ayrıntılarında gizli olduğunu söyledi.
Bir yazarın iyi bir gözlemci olması gerektiğine dikkati çeken Lütfiye Aydın da yazarlığa ilk adımın okuyarak ve gözlemleyerek atılabileceğinin altını çizdi.
Öğrencilere hayatlarına dair biriktirdiklerinin öykü için iyi bir altyapı oluşturacağını vurgulayan İnci Gürbüz Atik, onlara günlük ya da anı defteri tutmaları önerisinde bulundu.
İyi bir okur olmanın kendini yazarlığa taşıdığını ifade eden Murat Şahin kitapla ilk tanışma hikâyesini öğrencilerle paylaşırken, Ferda İzbudak Akıncı ise öykü yazılma öyküsünü anlattı.
Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, okullarının kuruluşunun 10. yılı nedeniyle düzenledikleri Öykü Günleri'nde, dilin kullanımı ve gelişmesi için önemli bir yer oluşturan öykü yazarlığının önemini vurgulamak istediklerini bildirdi.
Köylüoğlu, öykü günleri kapsamında yazarları kendi okullarının yanı sıra, Gaziantep'te diğer okullardaki öğrencilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını da kaydetti.
Yazarların söyleşisi, öğrencilere kitaplarını imzalatmaları ile sona erdi.