Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulu öğrencisi matematik olimpiyatında dünya birincisi oldu

Bilecik Özel Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulu öğrencisi İbrahim Öcan, Amerika'nın Mebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 90 ülkeden 160 bin öğren

Bilecik Özel Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulu öğrencisi İbrahim Öcan, Amerika'nın Mebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 90 ülkeden 160 bin öğrencinin katıldığı AMC-8 Matematik Olimpiyatı'nda dünya birincisi oldu. Aynı okuldan sınava giren öğrencilerden, 3'ü altın, 3'ü gümüş ve 5'i de bronz madalya kazandı.

Bilecik'in ilk ve tek özel okulu olan Özel Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulu'nun 5., 6., 7., ve 8. sınıf öğrencileri Amerikanın Lincoln şehrinde bulunan prestijli üniversitelerinden Mebraska Üniversitesi tarafından bu yıl 26'ncısı düzenlenen AMC-8 Uluslararası Matematik Olimpiyatı'na katıldı. Matematik alanında dünyanın en prestijli olimpiyatı olan AMC-8'de bu yıl 90 ülkeden 160 bin öğrenci yarıştı. Olimpiyatlarda büyük bir başarıya imza atan Özel Sevgi Çiçeği İlköğretm Okulu Bilecik'in de gururu oldu.

Okulun Müdür Yardımcısı Mustafa Tanşu koordinatörlüğünde matematik öğretmenleri Ramazan Yalçın ve Hikmet Bingöl gözetiminde bu yarışmaya hazırlanan öğrenciler, Bilecik Eğitim tarihine geçecek bir başarıya imza attı ve öğretmenlerinin emeğini boşa çıkarmadı. Bilecik Özel Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi İbrahim Öcan, sorulan soruların tamamını doğru cevapladı dünya birincisi oldu. Özcan, bu uluslararası başarısıyla Bilecik eğitim tarihine geçerken, altın madalya almaya hak kazandı. Özcan'ın yanı sıra, aynı okulun 7. sınıf öğrencisi Ahmet Furkan Özan ve Ömer Faruk Atalay da altın madalya almaya hak kazanan öğrencilerden oldu. 8. sınıf öğrencisi Yusuf Birgül, 7. sınıf öğrencisi Bilge Demirel ve 5. sınıf öğrencisi doğa Dikici gümüş madalya alırken, 8. sınıf öğrencisi Zeynep Tamer, 7. sınıf öğrencisi Ayşe Kübra Arslan, 6. sınıf öğrencisi İsmail Selim Zengin, Meryem Karaslan ve Kübra Baykara bronz madalya aldılar.

Alınan uluslar arası başarının kendilerini çok memnun ettiğini belirten Okul Müdürü Muzaffer Bozkurt, Bilecik'in tek özel okulu olmanın sorumluluğu ile ulusal ve uluslar arası yarışmalara hazırlandıklarını, ciddi hazırlık süreçlerinin de büyük başarılar olarak meyvesini verdiğini söyledi. Amerika'da düzenlenen matematik olimpiyatlarında alınan sonucun da, bu gayretlerin ürünü olduğunu kaydeden Bozkurt, "Başta öğrencilerimizi, sonra büyük fedakarlıklarla onları yarışmaya hazırlayan öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum. Dünya çapında alınan bu başarının Bilecik ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

TÜRKİYE'NİN EN BAŞARILI 30. OKULU OLMUŞTU

Öte yandan, Bilecik Özel Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulu Türkiye'nin en başarılı 30 okulu arasına girmişti. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan başarılı okullar listesinde Bilecik Özel Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulu, Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda kitlesel başarı göstererek Türkiye'de sayısı 40 bine yaklaşan ilköğretim okulları arasında ilk 50 okul arasına girerek Türkiye 30'uncusu olmuştu.