Öğretmenler afet ve depremler konusunda bilgilendirildi

Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği (AHDER) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın Haziran ayında 'Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi'

Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği (AHDER) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın Haziran ayında 'Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi' çerçevesinde Batman'daki toplum liderlerine yönelik başlattığı çalışma devam ediyor.

Okulların kapalı, öğretmenlerin de tatilde olması nedeniyle Haziran ayındaki toplantıya katılamayan öğretmenlere eğitim verildi. Eğitim toplantısına Batman Kızılay Derneği Başkanı Sabahattin Tezdiğ, Eczacı İhsan Tezdiğ, Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan öğretmenler katıldı.

Türk Kızılayı Batman Şube Başkanı Sabahattin Tezdiğ, Batman'ın da deprem riski altında olduğunu belirterek, olası afet zararlarını azaltmak için Kızılay şubeleri aracılığı ile yerelde kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesini sağlayıp, afetlere karşı hazırlıklı ve sosyal sorumluluk bilincini artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Eczacı ve aynı zamanda bir Kızılay gönüllüsü olan İhsan Tezdiğ, Batman'da bulunan okullardaki yaklaşık 160 öğretmene slayt gösterileri eşliğinde okullarındaki öğretmen ve öğrencilerine anlatılmak üzere olası afetler ve deprem konusunda bilgi verdi.

Toplum liderlerinden olan, muhtar, öğretmen, din görevlileri, toplum destekli polislerin yanı sıra STK'lara verilecek eğitimle tüm halka ulaşılmasının hedeflendiğini kaydeden Eczacı İhsan Tezdiğ, temel hedef kitlenin özelden genele yayılarak tüm halkın bilgilendirilmesinin bilgilendirileceğini kaydetti. Cuma vaazlarında Türkiye genelinde bir milyon 102 bin kişiye ulaştıklarını bunun da beklenenin üzerinde olduğunu belirten Tezdiğ, "İstanbul ve Düzce'de yaşanan depremin ardından bu çalışma 2007 yılında ilk bu illerde başladı. 2010 yılında da aralarında Batman'ın da bulunduğu 36 ilde bu eğitimler verilmeye devam ediliyor." şeklinde konuştu.

Öğretmenlere yapılan eğitimin ardından sertifika verileceği belirtildi.