MEB Yurt Dışı Eğitim eski Genel Müdürü Aytaç: Büyük Türkiye ideali öğretmenlerin azmi ve fedakarlığı ile gerçekleşecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yurt Dışı Eğitim eski Genel Müdürü Aysal Aytaç, Büyük Türkiye idealinin öğretmenlerin azmi ve fedakarlığı ile gerçekleşec

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yurt Dışı Eğitim eski Genel Müdürü Aysal Aytaç, Büyük Türkiye idealinin öğretmenlerin azmi ve fedakarlığı ile gerçekleşeceğini söyledi. Aytaç, "Öğretmenler yarınların daha güzel dünyasını inşa etmelidir." dedi.

Bilecik'in köklü özel eğitim kurumlarından Işık AŞ, Bilecik'in en geniş kapsamlı öğretmenler günün düzenledi. Yüzlerce eğitimcinin katıldığı programda, eğitime katkıda bulunan kişi ve kurumlara plaket verildi.

Yaklaşık 15 yıldır Bilecik'te faaliyet gösteren Özel Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulu, FEM Dersanesi, Anafen Dersanesi ve diğer eğitim kurumlarının bağlı olduğu Işık AŞ, bu yıl bir ilke imza atarak geniş kapsamlı 'Öğretmenler Günü' düzenledi.

"ÖĞRETMENLER YARINLARIN DAHA GÜZEL DÜNYASINI İNŞA ETMELİ"

Programa katılan Milli Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Eğitim eski Genel Müdürü Aysal Aytaç, dünyada baş döndürücü bir değişim ve gelişme yaşandığını, buna ayak uydurmadan yaşanmasının mümkün olmadığını belirtti. Aytaç, "Bu ülkede vizonteleler yaşandı. Sadece bu geri kalmışlık değil, millet yoksulluktan, açlıktan, sefaletten ve vergilerden inim inim inledi. Mesela bir küllük vergisi icat ettiler. Ateş yakandan vergi alıyorlardı. Bunları bilip, gelecek nesilleri ona göre yetiştirmek gerekir. Öğretmenler, yarınların daha güzel dünyasını inşa etmelidir. Büyük Türkiye ideali öğretmenlerin azmi ve fedakarlığı ile gerçekleşecektir." diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİNİZİ ÇOCUKLARINIZ GİBİ SEVİN VE DEĞER VERİN"

Hakkari'de öğretmenlik yaptığı sırada 7 dersi zayıf olan ve borçlu olarak bir üst sınıfa geçen bir öğrencinin, yıllar sonra karşısına polis olarak çıkmasını anlatan Aytaç, şöyle devam etti:

"Öğrencilerinizi çocuklarınız gibi sevin ve değer verin. Çünkü onların yarın karşınıza nasıl çıkacağı belli olmaz. Öğretmenlik bir sevgi mesleğidir. Hayatınızda sizi etkileyen öğretmenleriniz olmuştur. Eğitimden sonra bile konuşmaktan, sohbet etmekten, elini öpmekten zevk duyacağınız öğretmenleriniz olmuştur. Siz de o öğretmenleriniz gibi olun. Çocuklarınızın nasıl bir öğretmende yetişmesini istiyorsanız, siz de öyle öğretmen olun. Neşeli, esprili ve hoşgörülü olun. Öğrencilerin ismini öğrenin ve onlara isimleri ile hitap edin. Çünkü insanlar isimleri ile hitap edilmekten çok hoşlanır."

"EĞİTİMCİ ÇİÇEKLE İLGİLENİR GİBİ TALEBELERİYLE İLGİLENMELİ"

Işık AŞ Genel Müdürü Ömer Sezgin de Şeyh Edebali'nin 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' sözlerine atıfta bulunarak, Ertuğrul Gazi, Osman Gazi ve Orhan Gazi'ye ışık olan Şeyh Edebali'nin bu felsefesinin gerçekleşmesinin fedakarlıkla olacağını söyledi.

Eğitimcilerin fedakar olmasını, bir çiçekle ilgilenir gibi talebeleriyle ilgilenmeleri gerektiğini hatırlatan Sezgin, eğitimcilerin hassasiyetine dikkat çekti. Bencillik ve egoizm hastalığına da dikkat çeken Sezgin, evde başlayıp toplumun tüm kesimlerine hakim olan bencilliğin hastalık haline geldiğini söyledi. Sezgin, "İnsanlar bu yüzden evlatlarına bile vakit ayıramıyorlar. Ülkemizi dünya lideri yapacak olanlar siz ve biz eğitimcilerdir." diye ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan'a, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya, Özpaş Alışveriş Merkezi Sahibi Osman Zirekoğlu'na, Işıl Kuyumculuk Sahibi Naci Uzunköprü'ye plaket verilirken, başarılarından dolayı Osmaneli Çok Programlı Lisesi'ne, Söğüt Meslek ve Teknik Eğitim Müdürlüğü'ne, Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Selami Kurnaz'a plaket verildi.

Ayrıca, yurt dışında, dünyanın değişik ülkelerinde eğitim hizmeti veren Oğuzhan ve Özlem Önal öğretmenlerin babası İlhan Önal'a, Annesi Maide Önal'a da plaket verildi.

Programa Bilecik Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, Bilecik Üniversitesi Genel Sekreteri Rüştü Mumcu, Bilecik Üniversitesi öğretim görevlileri, il genelindeki ilk ve orta dereceli okulların öğretmenleri katıldı.