Yozgat Emniyeti bayram tedbirlerini aldı

Yozgat Emniyet Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını tamamladı.

Yozgat Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, açıklamasında, Kurban Bay

Yozgat Emniyet Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını tamamladı.

Yozgat Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, açıklamasında, Kurban Bayramı için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti. Akarsu, bayram süresince üzücü kazaların meydana gelmemesi için yol güzergahlarında polislerin sürücüleri sık sık uyaracağını söyledi.

Emniyet Müdürü Akarsu, 9 gün bayram tatili nedeniyle yollarda araç yoğunluğunun yaşanacağına dikkat çekerek, "Bayram tatili dolayısıyla vatandaşlarımız uzakta bulunan akrabalarına ya da kendi memleketlerine gitmek için yollara düşecek. Bu yüzden karayolunda trafik yoğunluğu yaşanacak. Bayramda özellikle trafik ekiplerimizin sayısını artıracağız. İlimizde kazaların en çok yaşandığı E-88 Karayolu Yerköy, Yozgat ve Akdağmadeni Bölge Trafik ekiplerimiz, Kurban Bayramı süresince takviye ekiplerle 24 saat görevi başında olacaklardır." dedi.

Uzun yola çıkacak sürücülere uyarılarda bulunan Emniyet Müdürü Akarsu, sürücüler yola çıkmadan mutlaka araçlarının bakımını yaptırmaları gerektiğini ifade etti. Akarsu, "Sürekli direksiyon başında bulundukları için zaman zaman dikkatleri dağılmaktadır. Bu nedenle yolculuk sırasında sık sık mola verip dinlensinler. Hız limitine kesinlikle uysunlar, trafik kurallarını ihlal etmesinler. En önemlisi ise kesinlikle alkollü olarak araç kullanmasınlar." diye konuştu.

Bayram nedeniyle şehir merkezinde cadde ve sokaklarda araç içerisinde veya seyyar tezgahlarda hediyelik eşya satışlarının arttığını ifade eden Akarsu, "İlimizde maalesef park sorunu mevcut. Araç sahipleri bayram arifesinde mecbur kalmadıkça araçları ile şehir merkezine girmesinler. Ayrıca, araçlarını yanlış yerlere park etmesinler. Yanlış yere park edilen bu araçlar trafik akışını engellemektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın park yaparken dikkatli olmasını ve trafiği aksatmamalarını istiyoruz. Asayiş yönünden de il merkezimiz ve ilçelerde gerekli tedbirleri aldık. Yozgat bir huzur kentidir, huzur kenti olarak devam etmesi konusunda her türlü çabayı sarf etmekteyiz. Bu konuda da vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz. Vatandaşlarımızdan mahalle ve sokaklarında şüpheli bir durum gördüklerinde 155 Polis İmdat telefonunu aramalarını istiyoruz.'' şeklinde konuştu.