Vahşi Cinayetin Zanlıları Yakalandı

Van'da tanıştığı evli bir kadını yaklaşık üç ay önce İzmir'e getiren bir kişi, kadının kocası ve kayınbiraderi tarafından öldürüldü

Van'da tanıştığı evli bir kadını yaklaşık üç ay önce İzmir'e getiren bir kişi, kadının kocası ve kayınbiraderi tarafından öldürüldü. Kadının umduğu hayatı bulamaması üzerine Van'daki kocasına "kaçırıldım" diye telefon ettiği iddia edildi.
Olay, sabah saatlerinde Manisa İzmir karayolunun Sabuncubeli mevkiinde meydana geldi. Yol kenarında erkek cesedi gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerinde yapılan incelemede cesedin, dövüldükten sonra kemerle boğularak öldürülen İhsan Kaygısız'a (49) ait olduğu tespit edildi. Ceset otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.
İddiaya göre, evli ve bir çocuk sahibi bayan A.G., cep telefonuyla görüştüğü İhsan Kaygısız ile üç ay önce İzmir'e geldi. A.G. gelirken inşaat işleri yapan eşinin 24 bin TL parasını da yanına aldı. İzmir'e geldiğinde İhsan Kaygısız'ın bahsettiği hayatı yaşamadığının farkına varıp ortamı beğenmeyen A.G., kocası A.G.'yi aradı ve 'Beni zorla tutuyor, bırakmıyor' dedi. Bunun üzerine A.G. de kardeşi M.G. ile birlikte İzmir'e geldi.
Dün akşam genç kadınla sokağa çıkan Kaygısız'ı, kullandıkları araca bindiren iki kardeş kaçırdı. Genç kadın A.G. ve yanında bulunan 3 yaşındaki çocuğu da alan koca A.G. ve kardeşi M.G. İstanbul'a doğru yola çıktı.
Kaygısız'ı dövüp kemerle boğazını sıkan ve bir süre yerde sürükleyen zanlılar, hareketsiz kaldığını görünce yol kenarındaki boş bir kanala attı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, aracın plakasını belirledi ve yakalamak için harekete geçti. İstanbul'da olduğu belirlenen araç takibe alındı. Operasyonla akrabalarının evinde kalan A.G., kayınbiraderi M.G. gözaltına alındı.
Yaklaşık bir buçuk ay önce A.G. ile Karabağlar ilçesinde kiraladığı eve taşınan İhsan Kaygısız'ı, komşularının fazla tanımadıkları belirlendi. Şüphelilerin İzmir'e getirileceği belirtildi.