Trabzonspor'dan Beşiktaş'a: Tabelaya bakalım

Trabzonspor Asbaşkanı Hasan Yener, kendilerini eleştiren Beşiktaş teknik direktörü Bernd Schuster'e sert cevap verdi, ?Başarısızlığına bahane aramasın, puan cetveline iyi baksın? dedi.

Trabzonspor Asbaşkanı Hasan Yener, kendilerini eleştiren Beşiktaş teknik direktörü Bernd Schuster'e sert cevap verdi, ?Başarısızlığına bahane aramasın, puan cetveline iyi baksın? dedi.

 Yunus Emre SEL


TRABZON/DHA

Bernd Schuster’un Trabzon’da yenildikleri maçtan sonra, “Siz Trabzonsporlu’lar benim söylediklerimi anlamazsınız. Çünkü siz Avrupa’da yoksunuz“ açıklamasından sonra pazartesi akşamı da Beşiktaş'ın 1-1 berabere kaldığı Kasımpaşa maçının bitiminde, “Ligin zirvesindeki Trabzonspor ve Bursaspor’un nasıl top oynadığını biliyoruz. Defans yapıp hata bekleyerek oynuyorlar. Biz bu şekilde oynamıyoruz“ sözlerine Asbaşkan Hasan Yener, sert cevap verdi. Schuster’in kendi takımına bakması gerektiğini belirten Asbaşkan Yener, şöyle devam etti:

“BAŞARISIZLIĞINA BAHANE ARAMASIN“
“İstatistikleri göremiyorsa bizim yapacak bir şeyimiz yok. Yanındakilerle birlikte puan cetvelini iyi incelesin. Kendi başarısızlığına bahane aramasın ve gerçekleri görsün.“

“BU YIL DERBİ KAYBETMEDİK”
Asbaşkan Yener, 3 büyük takımla oynadıkları maçları kazanmalarının takıma ayrı bir özgüven verdiğini de vurguladı, “Şenol Güneş'le 2010 yılı içinde hiç derbi kaybetmedik. Bu çok önemli. Amacımız ligi zirvede bitirmek. İyi çalışıyoruz ve özellikle maçların ikinci devrelerinde çok etkili olmayı başarıyoruz. Umarım bu sezon sonuna kadar böyle devam eder.“

JAJA:“KOLBASTI ÖĞRENMELİ MİYİM?
Trabzonspor’un Brezilyalı futbolcusu Jaja, kazandıkları maçlardan sonra kolbastı oynanmasına ilk başlarda anlam veremediğini, ama şimdi alıştığını söyledi. Kolbastının çok neşeli bir oyun olduğunu belirten Jaja, daha sonra şöyle dedi: “Sürekli olarak yabancı futbolcuların da oynadığını görünce, (Acaba ben de bu oyunu öğrenmeli miyim) diye arkadaşlarıma sordum. Sonra bunun bir zorunluluk olmadığını öğrendim ama ben de bu oyunu öğrenmeye karar verdim. Özellikle Yattara ve Colman bu işi çok iyi yapıyor.“

YATTARA’YA UYARI
Teknik direktör Şenol Güneş, oyuna sonradan girdiği Galatasaray maçında beklentileri karşılayamayan Yattara’yı uyardı. Kaptandan daha özverili olmasını isteyen Şenol Güneş, “Taraftarlar sana inanıyor ama sen kendini sahaya veremiyorsun. Yeteneklerinin herkes farkında. Bu takımda gerçek bir Yattara gibi oynarsan önemli katkılar yapabilirsin. Bir an önce kendine gel“ diye ikaz etti.

BURSA YOLCULUĞU CUMA GÜNÜ
Trabzonspor, ligin 12'nci haftasında deplasmanda oynayacağı Bursaspor maçı için cuma günü THY’ye ait özel uçakla saat 15.45’te Bursa'ya hareket edecek. Kafile, cumartesi günü saat 16.00’da oynanacak maçtan sonra da saat 22.10’da yine THY’ye ait özel uçakla Trabzon’a dönecek. Kafilede taraftarların da yer alması bekleniyor.