Sağlık-Sen Trabzon Şube Başkanı Bulut: Sağlık hizmetlerinin tam verilmesi ekip çalışması ile mümkün olabilir

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Trabzon Şube Başkanı Erkan Bulut, sağlık hizmetlerinin tam ve kesintisiz verilmesinin ancak

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Trabzon Şube Başkanı Erkan Bulut, sağlık hizmetlerinin tam ve kesintisiz verilmesinin ancak bir ekip çalışması ile mümkün olabileceğini bildirdi.

Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, bu ekibin içinde hekiminden, hemşiresine, laborantından röntgen teknisyenine, sağlık memuruna kadar herkesin bulunduğuna işaret etti. Bu ekipten biri veya birilerinin eksik olmasının hizmeti kesintiye uğratacağına vurgu yapan Bulut, sağlık çalışanlarına yönelik yaklaşımlar da bu gerçek göz önüne alınarak yapılması gerektiğini belirtti.

Bugüne kadar yapılan uygulamalarda hekim dışı çalışanların gözardı edildiğini savunan Bulut, "Hekim dışı personelin döner sermaye tavan oranlarının yükseltilmemesi, hekimlerde olduğu gibi döner sermaye gelirlerinin bir kısmının emekliliklerine yansıtılmaması ve radyoloji çalışanlarının çalışma sürelerinin Tam Gün Yasası ile birlikte 35 saate çıkartılması hekim dışı çalışanlarımıza yönelik yapılan yanlış uygulamalardır." ifadelerini kullandı.

Bulut, ayrıca performansa dayalı ek ödeme sisteminin de özellikle hekim dışı çalışanların aleyhine geliştiğini ileri sürdü.

Sağlık Bakanlığı'nın son alarak kontras maddeler ve uygulamaların röntgen teknisyenlerinin görevleri arasında olduğunu bildirdiğini ifade eden Bulut, Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliğinin 141. Maddesine göre kontras maddeler ve uygulamaların röntgen teknisyenlerinin görevleri arasında yer almadığını söyledi. Bakanlığın belirlediği konuların ders olarak verildiğini gerekçe göstererek, röntgen teknisyenlerine yeni görevler yüklediğine değinen Bulut, bunun kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Çalışanların okulda gördüğü her dersin görevleri arasında sayılamayacağını iddia eden Bulut, Sağlık Bakanlığı'nı 'bu yanlıştan' bir an önce dönmeye davet etti.