Malatya hayvan pazarı 40 dönüm genişletildi

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yeni düzenlemeler yaptıklarını belirterek, "Hayvan pazarını 40 dönüm genişlettik,

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yeni düzenlemeler yaptıklarını belirterek, "Hayvan pazarını 40 dönüm genişlettik, 22 metre genişliğindeki yol yanı sıra araç otoparkı yaptık." dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan yardımcıları Ertan Mumcu, Abuzer Kabakaş, Alican Bozkurt ve daire başkanları kentteki hayvan pazarlarında incelemelerde bulunarak yeni düzenlemeler hakkında bilgi aldı. Başkan Çakır, burada yaptığı açıklamada, hayvan pazarını geçen yıla oranla 40 dönüm genişlettiklerini, bunun yanında ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla 22 metre genişliğinde yol yaptıklarını ifade etti. Pazara giriş çıkışların kontrollü hale getirildiğini anlatan Çakır, ayrıca park sorunu ortadan kaldırmak için otopark inşa edildiğini dile getirdi.

Başkan Çakır, şöyle devam etti: "Kurban Bayramı'nı vatandaşlarımızın daha sağlıklı geçirmeleri ve kurban ibadetlerini sorunsuz bir şekilde yapabilmeleri adına bir takım tedbirler aldık. Kurban satışları sadece hayvan pazarında yapılacak. Şehrin diğer noktalarında satışa izin verilmeyecek. Pazarın temizliği, dezenfekte çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Buraya gelen hayvanlar veterinerlerimiz tarafından kontrollerden geçiriliyor. Küçükbaş hayvanlar için ek padoklar düzenlendi. Gelecek yoğunluğa göre seyyar padoklarımızı da kuracağız. Bayramın 1. ve 2. günü görevli personellerimiz burada olacak. Küçükbaş hayvanların kesimi için 35, büyükbaş hayvanların kesimi için de 12 görevlimiz burada hazır bulunacak. Yine şehrimizin değişik noktalarında bulunan oto yıkama yerlerine kurban kesim numarası vererek vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Kurban atıklarıyla ilgili olarak da kurban kesim alanlarına bırakılacak konteynırlar saat başı ekiplerimizce toplanacaktır."

Arife günü dahil olmak üzere bayram süresince vatandaşların trafikten olumsuz etkilenmemesi için Emniyet Müdürlüğü ile ortak hareket edileceğini vurgulayan Başkan Çakır, "Emniyet Müdürlüğü'müz ve Kent Trafik Müdürlüğü'müz ortak çalışmalarla çeşitli düzenlemeler yapacaklar." dedi.