Kadınlara Yönelik Çağrı Merkezi Operatörü Yetiştirme Projesi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen kadın istihdamının desteklenmesi hibe programı kapsamında Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın (STSO) 'Çağrı Merkezi Operatörü Yetiştirme Projesi' kabul edildiği öğrenildi

Kadınlara Yönelik Çağrı Merkezi Operatörü Yetiştirme Projesi
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen kadın istihdamının desteklenmesi hibe programı kapsamında Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın (STSO) 'Çağrı Merkezi Operatörü Yetiştirme Projesi' kabul edildiği öğrenildi. Proje çerçevesinde 18-30 yaş arası 50 kadın çağrı merkezi operatörü olarak yetiştirilecek.
490 kişinin müracaat etiği kurs için bugün yazılı sınav yapıldı. Sınavı başarıyla geçen kursiyerlerin, sözlü mülakatın ardından kursiyer olmaya hak kazanacakları öğrenildi. Diğer yandan, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı'nın 'İnsan Kaynaklarını Geliştirme' bileşeni kapsamında kadınların istihdam edilebilirliğinin artırılması, daha fazla işe ve daha iyi istihdam koşullarına erişiminin kolaylaştırılması ve kadınların işgücüne katılımı önündeki engelleri azaltılması amacıyla 'Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı'nın geliştirildiği bildirildi. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen hibe programının Türkiye İş Kurumu tarafından yürütülmekte ve izlenmekte olduğu ve hibe programının toplam bütçesi 23 milyon avro olup bu tutarın 3,45 milyon avro'su Türkiye Cumhuriyeti, 19,55 milyon avro'su ise Avrupa Birliği'nin katkısı olduğu kaydedildi.
Çağrı Merkezi Operatörü Yetiştirme Projesi kapsamında 18-30 yaş arası, en az lise mezunu 50 kadının çağrı merkezi operatörü olarak yetiştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca eğitimlerin Aralık ayında başlaması planlandığı öğrenildi.