İş Adamlarına Yeni Pazar Ukrayna

Ukrayna İzmir Fahri Konsolosu Çetin Güvercin, Ukrayna'nın Türk iş adamları için önemli bir pazar olduğunu belirterek, özellikle turizm konusunda Antalya'ya gelen Ukraynalı turistleri İzmir'e çekmek için projeler üretilmesi gerektiğini söyledi

İş Adamlarına Yeni Pazar Ukrayna
Ukrayna İzmir Fahri Konsolosu Çetin Güvercin, Ukrayna'nın Türk iş adamları için önemli bir pazar olduğunu belirterek, özellikle turizm konusunda Antalya'ya gelen Ukraynalı turistleri İzmir'e çekmek için projeler üretilmesi gerektiğini söyledi.
Türkiye Ukrayna Ticaret Birliği ve İş Geliştirme Günü dolayısıyla SKY TV'de yayınlanan "İzmir Soruyor" programına konuk olan Çetin, Ukrayna'nin yatırım beklediğini, coğrafik yapısı, özellikleri, iç dinamikleri ve diğer potansiyelleri ile iş adamlarının dikkatini çekti.
SKY TV Genel Koordinatörü Yunus Karakaya'ın hazırlayıp, sunduğu, her hafta farklı konu ve konuklarla İzmir gündemine dair önemli konuların masaya yatırıldığı programda bu haftanın konuğu Ukrayna İzmir fahri Konsolosu Çetin Güvercin oldu. İzmirli iş adamlarına seslenen Güvercin; "Ukrayna iş adamalrı için önemli bir umut, yatırım ve kazanç kapısı olabilir. Bu noktada girişimcilere önemli görevler düşüyor" dedi.
"İŞ BİRLİKLERİNİN ÖNEMİ BÜYÜK"
İkili ilişkilerin gelişmesi ve ticaretin istenilen seviyeye ulaşması için yapılacak iş birliklerinin önemine de değinen Güvercin, bu kapsamda 5-20 Aralık tarihleri arasında Harkov'da "Türkiye Ukrayna Ticaret Birliği ve İş Geliştirme Günü" etkinliği düzenlendiğini duyurdu. Hazırlanan program dahilinde Türk iş adamlarının da Harkov'a davet edildiğinin altını çizen Güvercin; "Ukrayna İzmir Fahri Konsolosunun organize ettiği Harkov Valiliği desteği ile ülkemiz ihraç ürünlerinin tanıtımı, ihracatçı firmalarımızın dış pazarlardaki paylarında artış sağlanması, iki ülke iş çevreleri arasındaki yatırım ve işbirliği imkanlarının arttırılabilmesi amacıyla etkinlik düzenledik. Programa tarım, gıda, tekstil, otomotiv, mobilya,İnşaat ve inşaat malzemeleri, gıda ürünleri,ev tekstili, kuaför ve kozmetik ekipmanları, halı ve yer döşemeleri sektörlerinde faaliyet gösteren ihracatçılarımız başta olmak üzere Ukrayna'ya ihracat yapan ve yapmak isteyen tüm ihracatçılarımız, birliklerimiz katılabilecek" diye konuştu. Düzenlenen iş günü kapsamında; Ukrayna'nın Harkov şehrinde, Türk ve Ukraynalı iş adamları arasında ikili iş görüşmelerinin de gerçekleştirileceğini ifade eden Fahri Konsolos Güvercin; "İki ülke arasındaki işbirliği olanakları değerlendirilecek. Katılımcı Firmalar isterlerse Fuar alanında ürünlerini satabilecek, etkinlik düzenleyebilecek" diye kaydetti.
"ANTALYA'YA DEĞİL, İZMİR'E GETİRELİM"
Konuşmasında turizmin her iki ülke açısından da önemli olduğunu dile getiren Fahri Konsolos Güvercin, her yıl milyonlarca turistin tatil amacıyla Türkiye'ye geldiğini ve bu turistlerin büyük bölümünü de Ukraynalıların oluşturduğunu belirterek; "Amacımız tanıtıma ve reklama daha fazla önem vererek, Ukraynalı turistleri İzmir'e çekmek. Bu kapsamda gerek yerel idareler gerekse, sivil toplum kuruluşları ve iş adamları elini taşın altına koymalı ve yapılması gerekenleri belirleyerek, bir an önce harekete geçmelidir" dedi.