Genç İşadamlarından Sığırcıkoğlu'na Ziyaret

Mersin'de düzenlenen 'Genç Girişimciler Kurul Toplantısı'na katılmak üzere Adana'dan kente gelen genç işadamları, Mersinli meslektaşlarıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu ile bir araya geldi

Genç İşadamlarından Sığırcıkoğlu'na Ziyaret
Mersin'de düzenlenen 'Genç Girişimciler Kurul Toplantısı'na katılmak üzere Adana'dan kente gelen genç işadamları, Mersinli meslektaşlarıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu ile bir araya geldi.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten; 'Mersin Genç Girişimciler Kurulu'nca kentte organize edilen 'Genç Girişimciler Kurul Toplantısı'na katılmak üzere Mersin'e gelen, Adanalı genç işadamları Mersinli meslektaşlarıyla birlikte Kemal Sığırcıkoğlu'nu makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu. Burada genç işadamları adına konuşan Kasım Tanrıöver, 2 yıl süren çalışmaların sonucunda Mersin ve Adana'dan tüm oda ve borsalardan gelen toplam 28 genç işadamının katılımıyla yeni bir oluşumun hayata geçirildiğini hatırlattı.
Tanrıöver, "Bu oluşuma da; 'İl Genç Girişimciler Kurulu' adı verildi. Bu oluşumun en büyük amacı; girişimciliğin özellikle okullarda gençlerimiz arasında yayılmasını sağlamaktır. Bu bağlamda dünyada her yıl kutlanan ancak ülkemizde 3. kez kutlanan; 'Genç Girişimci Haftası', Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) önderliğinde 5-12 Kasım arasında kutlanıyor. Bizler de bu organizasyon kapsamında Adanalı genç işadamlarını Mersin'e davet ettik. Bu buluşmada iki kent arasında ticaret ve ekonomik olarak nasıl bir bağ sağlanacağı ve var olan ticari ilişkileri daha da ileriye taşıma yönünde görüşmelerimiz olacak" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu ise, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'yi gençlere emanet ettiğini hatırlatarak, Atatürk'ün bu düşüncesiyle de geleceği ne derece doğru gördüğünü bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı. Sığırcıkoğlu, "Ülkemizin kalkınmasında ve ilerlemesinde genç girişimcilerin çok büyük katkısı olacağına inanıyorum. Mersinli genç iş adamlarımızın bazılarını şahsen tanıyor ve çok önemli işlere imza attıklarına bizzat şahit oluyorum ve bundan da mutluluk duyuyorum" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi olarak iş adamlarından ve girişimcilerden gelecek her türlü teklife açık olduklarını ve bu konuda Başkan Macit Özcan'ın çok duyarlı olduğunu anlatan Sığırcıkoğlu, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Genç işadamlarının yararlanabileceği önemli yatırımları hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunların başında 2 yıl önce hizmete giren Kongre ve Sergi Sarayı yer almaktadır. Bu tesisten tüm genç iş adamlarımız dilediğince yararlanabilme şansına sahiptir. Ayrıca iş adamlarımızın bize ilettikleri talepleri ve istekleri, yasal çerçeve içerisinde çözmeye her zaman hazırız."