Eyleme giden işçiler dönüş için yol parası bulamadı

Kardemir AŞ'den atılan işçilerin eylemine bugün bir yenisi daha eklendi. İşçiler, Safranbolu İlçe Tarım Müdürlüğü'nce düzenlenen ''Safran Hasat Şenliğ

Kardemir AŞ'den atılan işçilerin eylemine bugün bir yenisi daha eklendi. İşçiler, Safranbolu İlçe Tarım Müdürlüğü'nce düzenlenen ''Safran Hasat Şenliği'' programında seslerini duyurmak için ilçeye gitti. Daha sonra Karabük'e evlerine dönmek isteyen işçiler, birkaç aydır işsiz oldukları için paralaranın bulunmadığını belirterek evlerine yürüyerek dönmeye karar verdi. Parası olmayan 15 işçiye, yine Kardemir'den atılan 100 kadar Kardemir işçisi destek oldu. İlçeden İl merkezine doğru yola çıkan işçi gurubu Karabük'ün Beşbinevler semti civarında buluştu. İşsizlerden Murat Aksoy ve Musa Yenilmez, ''Kaç aydır işsiziz, eve götürecek ekmek parası bulmaktan aciz duruma düştük. Biz ne çaldık, ne de çırptık, hiç bir kabahatimiz olmadığı halde, işten atarak bizleri mağdur duruma düşürdüler. Tok acın halinden anlamaz bizim alnımız ak." diyerek tepkilerini dile getirdi.

Yol kenarında yürüyen işsizlerin trafiği tehlikeye düşürmemesi için trafik ekiplerinin yanı sıra çevik kuvvet, asayiş ve güvenlik şube ekipleri eskortluk yaptı.