Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, şeker hastalığıyla ilgili vatandaşları bilinçlendirecek

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü'nün, Diyabet Derneği ile birlikte toplumun şeker hastalığı konusunda bilinç kazanması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenle

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü'nün, Diyabet Derneği ile birlikte toplumun şeker hastalığı konusunda bilinç kazanması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceği bildirildi.

Diyabet Günü Haftası etkinleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ile Diyabet Derneği Erzurum Şubesi tarafından 11-12 Kasım günlerinde toplumun şeker hastalığına dikkatini çekmek amacıyla, 'Sizde şeker var mı?' programı düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında şeker hastalığından korunma ve erken tanı ile ilgili broşör dağıtımı ile ücretsiz kan şekeri ölçümü yapılacak.

Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, şeker hastalığı konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Doç. Dr. Vançelik, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi öğretim üyelerinden Çocuk Endokrinolojisi uzmanı aynı zamanda Diyabet Derneği Başkanı Prof. Dr. Behzat Özkan ile Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar Biriminden Sorumlu Uzman Doktor Elif Altundaş ve birim çalışanlarının 2 gün boyunca isteyen vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapacağını anlattı. Doç. Dr. Vançelik, bu çalışmalarda vatandaşların şeker hastalığından korunma ve tedaviye ilişkin konularında da aydınlatılacağını vurguladı. İl Sağlık Müdürü Vançelik, 23 Kasım günü de 'Aile Hekimlerine Yönelik Diyabetin Erken Tanısı ve Takibi' konulu panelin düzenleneceğini de sözlerine ekledi.