Düzceli Sanayicilere 'İş Sağlığı Ve Güvenliği' Semineri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) tarafından Düzceli sanayicilere yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği semineri düzenlendi.

Düzceli Sanayicilere 'İş Sağlığı Ve Güvenliği' Semineri
ÇASGEM 2010 yılı eğitim faaliyetleri kapsamında planladığı ücretsiz İş Sağlığı ve Güvenliği semineri, Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Düzce'de gerçekleştirildi.
Oda Restaurant'ta yapılan toplantıya Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, Sosyal Güvenlik Kurumu Düzce İl Müdürü Nurten Canbasoğlu ve iş adamları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Metin Büyük, katılımın azlığından şikayet etti. Büyük, bu tür eğitim seminerlerinin iş kazalarını minimuma indirmede etkili olacağını ifade ederek "Biz bakanlıktan gelen resmi yazı doğrultusunda tüm üyelerimizi bilgilendirdik. Bu toplantılar diğer illerde de gerçekleştirildi. Birçok ilde katılım çok yüksekti. Ama ne yazık ki burada sanayicilerimiz bu tür organizasyonlara dahil olmayı tercih etmiyor. Bu nedenle tüm katılımcılara 2 kere teşekkür ediyorum. Her geçen gün iş kazalarında artış meydana geliyor. Bu seminerin amacı da iş kazalarını minimuma indirmek" dedi.
Daha sonra söz alan Eğitim Uzmanı Melahat Songül, ÇASGEM'in amaç ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Bizim amacımız, çalışma hayatı ve sosyal güvenlik konularında ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim, araştırma, inceleme, yayın ve danışmanlık faaliyetlerinde bulunmak. İş sağlığı ve güvenliği, işçi işveren ilişkileri, istihdam, verimlilik, iş piyasası etütleri, çevre ergonomi, ilk yardım, iş istatistikleri ve benzeri konularda eğitim vermek. İşyerindeki sağlık ve güvenlik risklerini önlemek" dedi.
Son olarak Düzce Üniversitesi Öğretim Görevlisi Deniz Oruç, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda katılımcıları bilgilendirdi.