AÜ'de bilgi teknolojileri konferansı

Atatürk Üniversitesi'nde Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Serkan Gürsoy tarafından Bilim ve Teknoloji Politikaları Teknoparklar ve

Atatürk Üniversitesi'nde Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Serkan Gürsoy tarafından Bilim ve Teknoloji Politikaları Teknoparklar ve Bölgesel İnovasyona Etkileri konulu konferans düzenlendi.

Yeni ekonomi modeli, bilgi teknolojisi, bilginin satılma şekli, girişimci üniversite konularına değinen Gürsoy, Avrupa Birliği proje çağrıları ve dünya bankası proje çağrılarının sürekli kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. Gürsoy, proje hazırlamayı bilmeyenlerin öğrenebileceği birçok kuruluş olduğunu dile getiren Gürsoy, bu konuda TUBİTAK'ın proje hazırlama birimin girişimcilere destek verdiğini kaydetti. Bilgiye ulaşma ve bilginin pazarlanması konusunda dünya genelinde uygulanan yöntemleri de anlatan Gürsoy, yükseköğretim kurumlarının da bilgiyi ticarileştirebilen, öğrencinin ödevini teorikten öteye taşıyabilen girişimci üniversite olması gerektiğine dikkat çekti. Konferansa Rektör Yardımcısı Sebahattin Tüzemen'in yanısıra öğrenciler iştirak etti.