Özgür-der, Füze Kalkanı Projesi'ni Protesto Etti

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der), NATO'nun Füze Kalkanı Projesi'ni protesto etti

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der), NATO'nun Füze Kalkanı Projesi'ni protesto etti. Fatih Postanesi önünde toplanan dernek üyeleri, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanlığı'na mektup göndererek projeye onay verilmemesini istedi.
Özgür- Der üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, Fatih Postanesi önünde toplandı. Ellerinde pankart ve dövizlerle NATO'yu protesto eden eylemciler, Füze Kalkanı Projesi'nin Türkiye tarafından onaylanmamasını istedi. Dernek Başkanı Rıdvan Kaya, Türk hükümetinin Lizbon'da yapılacak NATO Zirvesi öncesinde kritik bir karar aşamasında olduğunu vurgulayarak, "Hükümet ya komşular arasında sıfır sorun politikasını devam ettirecek bir şekilde dostluğu kardeşliği öne çıkartacak, ya da Türkiye'nin bugüne kadar gelen
işbirlikçi politikasına devam edecek. Ya kardeşlik, ya işbirlikçilik şeklinde net bir tercih olacak" dedi.
Füze Kalkanı Projesi'nin yeni bir girişim olmadığını belirten Kaya, "Bu proje NATO'nun savunma adı altında icra edilen diğer saldırı girişimleri gibi bir girişim. Daha önce Rusya'ya karşı Polonya ve Slovakya'ya konuşlandırılmak istenmişti bu füzeler ancak daha sonra vazgeçildi. Şimdi ise füze kalkanı projesi kapsamında Türkiye'ye konuşlandırılmak isteniyor. Amaç başta İran olmak üzere bütün bir Ortadoğu'ya Müslümanlara karşı saldırı politikalarını bir üst aşamaya çıkartmak. Bunu asla kabul etmiyoruz"
diye konuştu.
Daha sonra Rıdvan Kaya ve bir grup Özgür-Der yöneticisi, postaneye giderek, Füze Kalkanı Projesi hakkında fikirlerini anlatan bir mektubu Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanı'na gönderdi. Grup daha sonra sessizce dağıldı.