Heykel Sempozyumu Sanatla Erzurum'u Buluşturdu

Yakutiye Belediyesi'nin 2011 Üniversiade Koordinatörlüğü ve Atatürk Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Üniversiade ve Erzurum, heykellerle canlanıyor" Uluslar arası Erzurum Taş Heykel Sempozyumu sona erdi

Heykel Sempozyumu Sanatla Erzurum'u Buluşturdu
Yakutiye Belediyesi'nin 2011 Üniversiade Koordinatörlüğü ve Atatürk Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Üniversiade ve Erzurum, heykellerle canlanıyor" Uluslar arası Erzurum Taş Heykel Sempozyumu sona erdi.
8 eserin hayat bulduğu sempozyumun kapanışına Belediye Başkanı Ali Korkut, Üniversiade 2011 Koordinatörü Bekir Korkmaz ve Atatürk Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, sanatçılar ile çok sayıda davetli katıldı.
22 Ekim-8 Kasım 2010 tarihleri arasında gerçekleşen sempozyum sonunda ortaya çıkan eserler adeta büyüledi. Ali Korkut, sanatın Erzurum'da genişmesi için önemli bir adım olduğunu belirttiği sempozyumun, şehir kültürüne ciddi katkıları olacağını söyledi.
2011 Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz ise yapılan şeyin çok önemli olduğunu ifade ederek "Ortaya çıkan eserler, Yakutiye Belediye Başkanının kimliği açısından bize önemli fikirler verecektir. Erzurum açısından bakınca önemli bir kazanım" dedi.
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Reşat Karcıoğlu ise sanata yapılacak hertürlü katkının toplumsal yaşantının gelişim ivmesi olacağına vurgu yaptı. Konuşmaların ardından Ali Korkut, Bekir Korkmaz ve Reşat Karcıoğlu eser sahiplerine katılım belgelerini verdiler.
ESERLER BÜYÜLEDİ
Adeta şiirsellikle mermer üzerine işlenen çeşitli temalar izleyenleri hayran bıraktı. Heykeltraşlar, eserlerle ilgili olarak "Uluslar arası sempoyumda Erzurum kent kültürü ve spor oyunlarına göndermeler var. Türk sanatın ve Erzurum'da sanatın geldiği nokta açısından önemli. Erzurum açıkhava müzesinin temellerini atan yapıtlar. Kent plastiğini değiştirecek, düşünce ortaya koyan eserler." tanımlamasını yaptılar.
Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Bora Türkkan'ın Vahdeti Vucut adlı eseri, Doç. Dr. Mustafa Bulat'ın Çift Başlı kartal, Olimpiyat Oyunları Arması ve Erzurum'da zaman konulu eseri, Serap Bulat'ın Selçuklu sanıtına gönderme yapan Düşünce masası, Cumhuriyet Üniversitesinden Nihat Sebahat Sezer'in Olimpiyat meşalesi, Tansel Ceber Selçuklu kültürüne gönderme yapan Mukannasları 'oturma grubu', İtalyan sanatçı Antonella Tıozzo'nun Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde Erzurum'u siyasi, askeri ve kültürel olarak yorumlayan soyut çalışması (Türk ve Erzurum kültürü), Atatürk Üniversitesinden Barış Aydın, Volkan Doğan'ın Erzurum güneşi, Gökhan Taş, İlhan Kaya'nın Körling oyunu taşı konulu eserler izleyicilerin beğenisini kazandı.