Üniversite ve lise öğrencileri çevre temizliği yaptı

Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu son sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet dersi çerçevesinde, Sarıkamış Gaziler Meydanı,

Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu son sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet dersi çerçevesinde, Sarıkamış Gaziler Meydanı, Halk ve Şehit Kemal Mutlu caddelerinde çöp toplayıp, çevre temizliği yaptı.

Sarıkamış Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen çevre temizliğine üniversite öğrencilerinin yanı sıra Anadolu, Kazım Karabekir ve Sarıkamış liselerinden de öğrenciler katıldı. Öğrenciler yürüyüş güzergâhları boyunca yerde bulunan çöpleri, poşetlere koyarken, kutulardaki çöpleri ise belediyenin çöp aracına döktüler.

Grubun üniversite öğrenci sorumlusu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Hüsamettin İçliyen, daha yaşanabilir bir çevrenin herkesin hakkı olduğunu belirtti.

Sarıkamış'ın bir turizm ilçesi olduğunu belirten İçliyen, "İlçemiz gelişi güzel atılan çöplerden dolayı hoş gözükmüyor. Vatandaşlarda çevre duyarlılığının oluşması için öğrenciler olarak böyle bir çalışma başlattık." dedi.

Üniversite öğrencilerinden Mahmut Olcay ise öğrenci arkadaşlarına destek verdiğini ifade ederek, vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğine dikkat çekti.

Öğrenciler ellerinde taşıdıkları 'Temiz toplum, temiz kent, Sağlıklı yaşam sağlıklı çevre ile olur, Çevre temizliği için el ele' yazılı pankartlarla çevre temizliğine dikkat çekti. Çevre temizliğine destek veren vatandaşlar ise "İlçemizi temiz tutmalıyız. Çünkü Sarıkamış'ta bizler yaşıyoruz. Bizlerden sonra çocuklarımız yaşayacak. Onun için herkesin çevre temizliğinde duyarlı olması gerek. Çevremize önem vermeliyiz ve Sarıkamış'ı daha yaşanabilir kılmalıyız." şeklinde konuştu. Vatandaşlar, projede yer alan ve destek verenlere teşekkür etti.

Gerçekleştirilen çevre temizliğinde toplanan çöpler ise belediyeye ait çöp araçlarına konularak ilçe dışına çıkarıldı.