Trabzon'da gözaltına alınan 13 kişi Erzurum Adliyesi'ne getirildi

Aralarında Erzurum'un da bulunduğu üç ilde 'İhaleye Fesat Karıştırma'başlatılan operasyon kapsamında Trabzon'da gözaltına alınan 13 kişi, Trabzon Emni

Aralarında Erzurum'un da bulunduğu üç ilde 'İhaleye Fesat Karıştırma'başlatılan operasyon kapsamında Trabzon'da gözaltına alınan 13 kişi, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Şubesi'nde ifadelerinin alınmasının ardından sıkı güvenlik önlemleri altında Erzurum Adliyesi'ne getirildi. 4 kişi Ankara'da 2 kişi de Erzurum'da gözaltına alınmıştı.

Erzurum, Trabzon ve Ankara'da polisin eş zamanlı olarak başlattığı operasyonda gözaltına alınan 19 kişi, Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Zanlılar Trabzon Kapalı Cezaevi'ne ait zırhlı bir araçla sıkı güvenlik önlemleri altında Erzurum Adliyesi'ne getirildi. Adliye mahkum girişi kapısı önünde toplanan tutuklu yakınları, sessizce yakınlarının cezaevi aracından indirilişini izledi. Zanlılar daha sonra ifadeleri alınmak üzere Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın bulunduğu adliyenin 5'inci katına çıkartıldı. Savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından zanlıların nöbetçi mahkemeye sevk edilmesi bekleniyor. Operasyonlarda Trabzon'da 13, Ankara'da 4 ve Erzurum'da 2 kişi olmak üzere toplam 19 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar hakkında ihaleye fesat karıştırmak, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, cebir ve tehdit, görevini kötüye kullanmak suretiyle ihaleye fesat karıştırmak, örgüte yardım ve yataklık ve rüşvet suçlarından soruşturma açıldığı öğrenildi.