Çanakkale'de yoğun sis nedeniyle vapur seferleri iptal edildi; yolcular iskelede mahsur kaldı

Çanakkale'de akşam saatlerinde aniden bastıran sis deniz ulaşımını felç ederken iptal olan arabalı vapur seferleri nedeniyle İstanbul yönüne gitmek is

Çanakkale'de akşam saatlerinde aniden bastıran sis deniz ulaşımını felç ederken iptal olan arabalı vapur seferleri nedeniyle İstanbul yönüne gitmek isteyen vatandaşlar iskelede mahsur kaldı.

Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin sıfırın altına düşmesi nedeniyle Çanakkale Boğazı transit gemi geçişlerine kapatılırken, GETAŞ A.Ş tarafından yapılan arabalı vapur seferlerinin tamamı iptal edildi. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü (VTS), saat 19.55 itibariyle, Kumkale'den başlayıp Zincirbozan'a kadar 36 mil uzunluğundaki Çanakkale Boğazı'nı çift yönlü olarak deniz trafiğine kapattı. VTS operatörleri tarafından telsiz kanalı ile uyarılan gemilerin, Bozcaada ve Gelibolu açıklarına demirlemeleri istendi. Boğazda araç ve yolcu taşımacılığını yapan kamuya ait GESTAŞ A.Ş de sis yoğunluğunun artması nedeniyle 22.00'dan itibaren Çanakkale-Eceabat, Kepez-Eceabat ve Lapseki-Gelibolu seferlerinin geçici olarak durdurulduğunu bildirdi. Bunun üzerine Avrupa yakasına geçmek için Çanakkale iskelesine gelen vatandaşlar burada mahsur kaldı.

Çanakkale'den İstanbul'a gitmek için iskeleye geldiklerini ve yaklaşık 1 saattir burada beklediklerini söyleyen Mustafa ve Ahmet Us kardeşler, "Buraya geldiğimizde sis nedeniyle seferlerin iptal olduğunu öğrendik. Seferlerin ne zaman yapılacağı konusunda henüz bir bilgi yok; belki de bu geceyi iskelede geçireceğiz." dedi.