Psikiyatri hastaları kermes düzenledi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde tedavi gören psikiyatri hastalarının hazırladığı el sanatları ürünleri, kermeste satışa sunuldu. Vatandaşların

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde tedavi gören psikiyatri hastalarının hazırladığı el sanatları ürünleri, kermeste satışa sunuldu. Vatandaşların beğenisine sunulan Psikiyatri Bölümü'ndeki kermes, bir hafta süreyle açık kalacak.

Psikiyatri servisi sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Buket Cinemre, kermeste, serviste tedavi gören kronik ve şizofreni hastalarının Konyaaltı Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen el sanatları kursunda ürettiği eserlerin yer aldığını belirtti. Buket Cinemre,

Hastalara tedavinin bir parçası olarak 'uğraş terapisi' adı altında birçok kurs düzenledikleri bildiren Cinemre, "Bu tür kurslar psikososyal rehabilitasyonun bir parçası. Kısa vadede bir şeyler yapmak, hastalarımızı mutlu ederken uzun vade de tedaviye bağlılığı sağlıyor. Bu üçüncü yılımız. Kurslarımız hastalar tarafından daha çok benimsendi. Ürünleri yapmada daha profesyonelleştiler." açıklamasında bulundu.

Kermeste; hastaların yaklaşık iki ayda yaptığı eserlerin yer aldığını belirten Cinemre, kursların tedavide önemli bir payının olduğunun altını çizdi.

Cinemre, "Hastalarımız haftanın 3 günü Konyaaltı Halk Eğitim Merkezi eğitimcilerinin nezaretinde kurs aldı. Takı tasarımı, aşçılık, ebru, ahşap ve cam boyama eğitimi alan hastalarımızın eserleri ziyaretçilerini bekliyor." diye konuştu.

Psikiyatri hastalarına yönelik kursun eğitimlerini Konyaaltı Halk Eğitim Merkezi'nden yiyecek içecek öğretmeni Çiğdem Özer, takı tasarımı öğretmeni Zekiye Kabadayı ile el sanatları öğretmeni Fatoş Öztürk verdi.