Almanya Başbakanlığına Bombalı Paket Gönderildi

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Başbakanlık binasına gönderilen bombalı paketin polis tarafından etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Dün ve bugün Atina'da yaşanan bombalı paket paniği Almanya'ya da sıçradı. Başbakanlık ofisine gönderilen bombalı paket polis tarafından etkisiz hale getirildi. Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, başbakanlık binasının önünde yaptığı açıklamada küçük bir paketin Başbakan Angela Merkel'e kişisel olarak gönderildiğini, paketin başbakanlığa ulaştığı sırada Merkel'in Brüksel'de bulunduğunu söyledi. Polisin soruşturmasının devam ettiğini söyleyen Siebert, detayların yarın belli olacağını söyledi.
Almanya İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere ise Merkel'e gönderilen bombalı paketin Atina'da yabancı elçiliklere gönderilen bombalı paketlere benzediğini söyledi. Merkel'e gönderilen paketin Atina'daki İsviçre elçiliğine gönderilen bombalı paketin aynısı olduğunu söyleyen De Maiziere, her ikisinin de teknolojisinin ve dış görünüşünün aynı olduğunu belirtti. Paketin Pazar günü havayoluyla kargoya verildiğini söyleyen De Maiziere, geçen hafta Yemen'den ABD'ye gönderilen bombayla bir ilişkisinin olduğu
yönünde bir işaret bulunmadığını söyledi. Almanya Başbakanı Merkel ise akşam saatlerinde bombanın etkisiz hale getirilmesinden sonra başbakanlık ofisine ulaştı.
Atina'daki bombalı paketlerden biri Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'ye de gönderilmek istenmişti.