2.ordu Komutanı Yörük Siirt Valisi Çolak'a Ziyarette Bulundu

Malatya 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, karargah komutanları ile beraber Siirt Valisi Musa Çolak'ı makamında ziyaret etti.

Bölgedeki birlikleri denetlemek ve bir dizi incelemede bulunmak üzere Siirt'e gelen 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Valilik önünde tören mangasını selamladı. Orgeneral Yörük beraberindeki Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Diyarbakır 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Bakıcı ile birlikte Vali Musa Çolak'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette 2. Ordu Komutanı Yörük, Vali Musa Çolak'a plaket verdi.
Vali Çolak da Orgeneral Yörük'e Siirt'in ürünlerinin ve tarihi motiflerinin üzerinde bulunduğu plaketi hediye etti. Daha sonra şeref defterini imzalayan 2. Ordu Komutanı Yörük, Valilik makamında basına kapalı olarak yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarına herhangi bir açıklamada bulunmadan Siirt'ten ayrıldı. Orgeneral Servet Yörük'ün, Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı'ndan helikopterle Diyarbakır üzerinden Malatya'ya geçeceği öğrenildi.
Vali Musa Çolak nezaket ziyaretiyle ilgili olarak, "Ziyaretlerinden dolayı Siirt halkı adına kendilerine şükranlarımı ve teşekkürlerimi arz ediyorum. Siirt ilimiz güvelik açısından güzel bir ildir, birliği beraberliği devletle olan bütünleşmesi kucaklaşması yerinde olan bir ildir. Bu yönden Siirt halkına her zaman teşekkür ediyoruz. Terör olayları ile ilgili olarak da hiçbir zaman teröre destek verenlere asla müsamaha etmeyeceğimizi her yerde söylüyoruz. Bu bakımdan Siirt'tin emniyet ve asayişi hem
jandarmanın ve hem de emniyet mensuplarınca iyice sağlanmaktadır" dedi.
Vali Musa Çolak'ın il güvenliği konusunda sağladıkları destekten dolayı komutanlara ayrıca teşekkür ettiği öğrenildi.