SDÜ Rektörü Baydar: Isparta'nın sorunları çözülürken üniversitenin katkısı unutulmasın

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Isparta'nın sorunlarının çözümünde ortak akla ihtiyaç olduğunu söyle

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Isparta'nın sorunlarının çözümünde ortak akla ihtiyaç olduğunu söyledi. Baydar, Isparta'da üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Isparta için söylenen "Bir Gaziantep, bir Kayseri olamadı" şeklindeki eleştiriye katılmadığını ifade eden Baydar, "Türkiye'de zaten bir Kayseri, bir Gaziantep var. İkincisi olmaya ne gerek var. Isparta kendisi olmalıdır." dedi.

Isparta'nın kendi koşullarını iyi değerlendirmesi için ortak akla ihtiyaç olduğuna değinen Baydar, SDÜ'nün bu ortak akla ciddi katkılar yapabileceğine vurgu yaptı.

SDÜ bünyesinde bulunan Teknokent'in bölgeye önemli hizmetler verdiğini belirten Baydar, halen 13 adet Ar-Ge firması ile 5 adet firmanın Teknoloji Geliştirme Bölgesi avantajlarından yararlandığını bildirdi.

Baydar, "Bilim ve teknolojinin ilerlemesi ile piyasalarda kıyasıya bir rekabet hüküm sürer hale gelmiştir. Küresel rekabet ortamında ayakta kalan firmalar yenilikçiler, Ar-Ge'ye önem verenler, rakiplerini ve piyasayı yakından takip edenlerdir." diye konuştu. Baydar, SDÜ olarak Dünya Teknokent Birliği'ne üye olduğunu, yüksek teknolojileri ve projeleri takip ederek, dünyanın hangi teknolojik konularla uğraştığını daha yakından görebildiğini anlattı.

Baydar, üniversitenin Isparta ekonomisine aylık 20 milyon TL katkıda bulunduğuna işaret etti. Isparta'nın tüm yerel aktörleri ile işbirliğine hazır olduklarını belirten Baydar, "Isparta'nın geleceğini birlikte şekillendirelim." çağrısında bulundu.

Metin Lütfi Baydar, "Bizim kente önemli katkılarımız olduğu gibi, Ispartalıların da üniversiteye verebilecekleri çok şey var. SDÜ' nün 50 bine yaklaşan öğrenci sayısı önümüzdeki dönemlerde 75 bine çıkacaktır. Bu sayı Isparta ekonomisi için ciddi bir rakamdır." şeklinde konuştu.

Baydar, bütün dünya ile rekabet halinde olunan bir zamanda Isparta'nın potansiyelini ve imkânlarını tanıtmak zorunda olduğunu ifade ederek, "Ekonomik sınırlar ortadan kalktı. Bu değişimi yönetmek kolay değil, küresel rekabete açık olmak, stratejik düşünmek, ortak hareket etmek, teknoloji dostu olmak önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.