Karaman Belediye Başkanı Uğurlu: Bırakacağımız en büyük eser imar planı

Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, "Karaman'a bırakacağımız en büyük eser imar planı olacaktır." dedi.

Uğurlu, düzenlediği basın to

Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, "Karaman'a bırakacağımız en büyük eser imar planı olacaktır." dedi.

Uğurlu, düzenlediği basın toplantısında çalışmaları son aşamaya gelmiş olan İmar Planı ile ilgili bilgiler verdi. Toplantıya Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası temsilcileri de katıldı. Belediye Meclis salonunda yapılan Basın Toplantısına bu tür uygulamaların kamuoyu ile ve özellikle de konunun tarafı olan uzman kişilerle görüş alışverişinin önemini vurgulayarak başlayan Başkan Uğurlu imar planının hâlihazır durumundan doğan sıkıntıları daha göreve gelmeden tespit ettiklerini belirtti.

Karaman'ı yeni baştan tasarlayacakları ile ilgili sözlerinin olduğunu dile getiren Uğurlu, şöyle konuştu: "Göreve geldiğimiz andan itibaren çok büyük çalışmaları kısa zamana sığdırdık ve bu konuda son aşamaya geldik. Bu çalışmaları tüm kamuoyu ile ve özellikle de teknik STK'larla birlikte yürütmek istiyoruz. Kararları birlikte verelim istiyoruz. Onların önerilerine ve değerlendirmelerine sunacağız. Bu planlarla ilgili fikirleri ve sorumluluğu paylaşarak daha güzele ve faydalıya ulaşmak istiyoruz. Karaman'a bırakacağımız en büyük eser imar planı olacaktır. Bu konudaki sıkıntıları halkımız ve STK'lar çekiyor. Çok küçük değişiklikler için büyük paralar ödemek zorunda kalınıyor. Gerek telif ücretleri ve gerekse uygulamalardan çok aşırı şikayetler var. Çok yanlış uygulamalar yapılıyor. Geleceğimizin, şehrimizin 50 yıllık döneminin planlamasını yapıyoruz. İhale aşamasına gelen taslak projeleri ve şartnameleri Teknik STK larla birlikte değerlendirip görüşlerini alacağız."

Belediye Başkanı Uğurlu, Aktekke Meydan Projesi'nin Bakanlar Kurulununun imzasına sunulduğunu ve ihale aşamasına geldiklerini söyledi. OSB bölünmüş yol çalışmalarını TC. Karayolları ile birlikte yürüttüklerini ve kış aylarında muhtemelen kamulaştırmaların tamamlanacağını sözlerine ekleyen Uğurlu, "Bahar aylarında yolun inşasına başlanabilecek. 2-3 ay gibi bir zamanda da 3 şeritli ve standartlara çok uygun bir yol yapılmış olacak. Organize Sanayi bölgemizi bir kilometre geçecek mesafede inşa edilecek olan bu yol bu istikametten şehrimize girişi rahatlatacak ve bir güzellik kazandıracak." diye konuştu.