Çetin Barajı'nı yapacak Norveçli şirketin temsilcileri Vali Çolak'ı ziyaret etti

Siirt'in Şirvan ilçesinde yaptırılacak Çetin Barajı'nın yapımını üstlenen Norveçli Statkraft Enerji firmasından bir heyet, Vali Musa Çolak'ı makamında

Siirt'in Şirvan ilçesinde yaptırılacak Çetin Barajı'nın yapımını üstlenen Norveçli Statkraft Enerji firmasından bir heyet, Vali Musa Çolak'ı makamında ziyaret etti.

Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali ile ilgili gelişmeler ve proje süreci hakkında Vali Çolak'a bilgi sunan Statkraft Güneydoğu Avrupa İş Birimi Başkanı Tima Iyer, hidroelektrik santralleri konusunda 100 yılı aşkın tecrübeleri bulunduğunu söyledi.

Iyer, "Statkraft, Avrupa'nın en büyük yenilenebilir enerji kaynakları üreten en büyük firmasıdır. Çetin Barajı ve HES'in kurulu gücü 350 MW, yıllık üretim kapasitesinin 1 milyar 240 bin kwh olmasını planlıyoruz. 450 milyon dolarlık bir yatırımı Siirt'te yapacağımızdan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz." dedi.

Botan Çayı üzerinde yapılacak 7 baraj ile Siirt'in cazibe merkezi haline geleceğini belirten Vali Musa Çolak ise "İlimiz sınırları içerisinde bulunan yer altı ve yer üstü kaynakları Siirt'i ihya etmeye yeter. Son zamanlarda Botan Çayı üzerinde yapımına başlanan barajların inşaatları hızla sürüyor. Bitme aşamasına gelen Alkumru Barajı'ndan bu yılın sonunda elektrik elde etmeye başlayacağız. Bu barajlar bölgemizi göller bölgesi haline getireceği gibi, Siirt'i de cazibe merkezi haline getirecektir. Bununla birlikte bölgemizin kurtuluşu olan tarım potansiyelimiz daha da verimli hale gelecek." diye konuştu.

Heyet daha sonra baraj bölgesine gitmek üzere Siirt Valiliği'nden ayrıldı.