Başkandan 'Süleyman Demirel'li Eleştiri

Eğitim Bir Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar'ın genel kongrede yaptığı konuşmada Süleyman Demirel taklidi yaparak, "Delik büyük, yama ufaktır" demesi gülüşmelere neden oldu.

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitim Bir Sen Zonguldak Şubesi'nin 3. Olağan Genel Kongresi, Öğretmenler Evi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Genel kongrenin açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, toplu sözleşme ve öğretmen açıklarından bahsetti. Zonguldak'ta bin 500 öğretmen açığı olduğunu belirten Aşkar, 2001 yılında çıkarılan sendika yasasını hatırlatarak, "2001 yılında 4688 sayılı Sendika Yasası çıktığı zaman bizler, 'Bu yasa ile memur sorunlarının
çözülmesi imkansız, asıl sorun masa değil, yasadır' dedik. Bu yasayla masada kimin olduğu da önemli değildir. Hatta eski cumhurbaşkanlarımızdan birisinin bir sözü vardır, sık sık kullanırdı, 'Delik büyük, yama ufaktır.' 'Bu deliği bu yasa kapatmaz' dedik ve yıllarca bunu söyledik. Daha sonra Abant'ta yapılan çalıştaya katılarak toplu sözleşme hakkının sonuç bildirgesine girmesini sağladık. Dün Abant Kurultayı'na katılmayanlar, bugün bu kazanımları kendilerine mal etme uğraşındadır" dedi.
Aşkar'ın konuşmasında eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in taklidini yaparak Demirel'in, "Delik büyük, yama ufaktır" sözünü söylemesi salonda gülüşmelere neden oldu.