Öldürülen Annesinin Karnından Ameliyatla Alınan Zenep Bebeğe Ailesi Dışında Herkes Sahip Çıktı

Ümraniye'de sokak ortasında öldürülen 8 aylık hamile annesinin karnından ameliyatla alınan ve doktorların Zeynep adını verdiği bebek, hayata tutunmaya çalışıyor.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Eyüp Gümüş, bebeğin sağlık durumu ve tedavisine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Doç.Dr. Gümüş, Zeynep bebeğin 22 gündür Yenidoğan Ünitesi Yoğun Bakım Servis'inde tedavi edildiğini ve şuan itibari ile genel durumunun orta olduğunu söyledi. Olay nedeniyle oksijensiz kalan bebeğin beyin fonksiyonlarının normale dönmesi için süre gerektiğine dikkat çeken Doç.Dr. Gümüş, "Spontan soluyabiliyor yalnız destekle besliyoruz. Daha sonrada muhtemelen
çocuk için destek ve rehabilitasyon tedavisi gerekecek. Bebeği böyle bir üniteye göndereceğiz. Bununla ilgili Sağlık Bakanlığımızın da belli merkezleri var. Bu konuda görüşüyoruz" dedi. Doç.Dr. Eyüp Gümüş, Devlet Bakanı Selma Ali Kavaf'ın da bebeğin durumuyla yakından ilgilendiğini ve telefonla kendisine bilgi verdiklerini belirterek, "Vatandaşlarımızın da Zeynep bebeğe çok büyük bir ilgisi var. Evlat edinmek isteyenler ve tedavisini üstlenmek isteyenler var. Evlat edinmek isteyenlerle ilgili yaklaşık
binin üzerinde talep olduğu söyleniyor. Bunların içinde yurt dışından arayanlar olduğu bize bildiriliyor. Çağrı merkezimize çok yoğun bir talep de geliyor. Şu an bebeğimizin durumu iyi, tedavisi devam edecek" diye konuştu.
Basın mensuplarının, bebeğin ailesinin arayıp aramadığı yönündeki sorusu üzerine Dr. Eyüp Gümüş, "Aile şu ana kadar aramamış, arayan kimse yok. Şu anda bizim bakım ve tedavimiz altındadır" ifadelerini kullandı.