Bandırma Ticaret Borsası'nda Ürün Senediyle Buğday Ve Mısır Satışı

Bandırma Ticaret Borsası'nda satış salonunda ilk defa ürün senediyle buğday ve mısır satışı yapıldı.

Bandırma Ticaret Borsası'nda Ürün Senediyle Buğday Ve Mısır Satışı
Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) Eskişehir Çifteler'deki depolarında bulunan 500 ton buğday, Aydın ve Çine'deki depolarında stoklanan 500 ton mısırın satışa sunulduğu Bandırma'daki ilk uygulamada, ürünlerin sahibi İstanbullu firma Doruk Gıda A.Ş. ve yine İstanbullu İvme Gıda A.Ş.'ye ait yetkililer ile TMO Bandırma Şube Müdür Yardımcısı Ömer Güncü de hazır bulundu. Bandırma Ticaret Borsası üyelerinin katıldığı satıştan önce açılış konuşmasını yapan Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, ülkemizde artık ürünlerin değil, ürün senetlerinin de satıldığı bir döneme girildiğini belirterek Avrupa ve ABD'de bu sistemin yıllardır uygulandığını söyledi.
Makbuz senediyle ürünleri satışa sunulan Doruk Gıda A.Ş. yöneticisi Mesut Dirik ise yaptığı konuşmada, "Artık tüm dünyada ürün satışı, senetlerin el değiştirmesi şeklinde gerçekleşiyor. TMO, lisanslı depoculuk uygulamasını başarıyla yerine getiriyor. Biz, artık bu işin içine borsaların da girmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle bugünkü satışın ticari boyutunu çok önemsemiyoruz. Sembolik bir anlamda gerçekleşecek bu satışın, sektörün yardımlaşması ve uygulamaya alışması için önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.
TMO Bandırma Şubesi Müdür Yardımcısı Ömer Güncü, artık bir marka durumuna gelerek, yüksek fiyata satılan Bandırma buğdayının yanı sıra Bandırma ve yöresinde yüzde 30-35'lere ulaşan mısır tüketimi nedeniyle Bandırma Ticaret Borsası'nda makbuz senediyle satış uygulamasının başlatıldığını, bu konuda Halit Sezgin'in başkanlığındaki Bandırma Ticaret Borsası yöneticilerinin de, çağdaş, yeni yöntemleri uygulama isteklerinin etkili olduğunu belirtti.