2. Avrasya Yerel Yönetimler Kongresi, Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak

2. Avrasya Yerel Yönetimler Kongresi, "Planlama ve Kentsel Gelişim" başlığı ile Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipli

2. Avrasya Yerel Yönetimler Kongresi, "Planlama ve Kentsel Gelişim" başlığı ile Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde hafta sonunda yapılacak. Uluslararası Kongrenin açılışını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Devlet Bakanı Faruk Çelik yapacak.

Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak kongreye Türkiye'den başta Başbakanlık Başmüşaviri olmak üzere Ankara, Bursa, Kocaeli, Kayseri, Gaziantep Büyükşehir ile birçok il ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra siyasetçi ve bilim adamları da katılacak. Kongre'de; Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi, Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Bernard Soulage ile Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı birer konuşma yapacak.

Yurt içi ve yurt dışından konusunda uzman birçok akademisyen ve belediye başkanının katılacağı etkinlik kapsamında; "Mekânsal Planlama Süreci", "Kentsel Koruma", "Kentsel Dönüşüm Uygulamaları" ve "Kentsel Tasarım" konulu oturumlar düzenlenecek.

Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, İran, Gürcistan, Makedonya, Saraybosna, Moğolistan, Başkurdistan, Dağıstan, Lübnan ve Ürdün ile bölgedeki diğer ülkelerden katılımcıların da beklendiği Kongre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.