Türk Eğitim-sen Üyeleri 24 Kasım'da Havanda Su Dövdü

Türk Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, yaptığı ilginç eylemle hem İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü hem de hükümeti protesto etti

Türk Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, yaptığı ilginç eylemle hem İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü hem de hükümeti protesto etti. Eylemde üzerinde 'hükümet' yazısı bulunan bir sendikalı havanda su döverek sudan çıkacak olan yağı öğretmenlere maaş olarak vereceklerini söyledi.
Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen eylemde, Ali İhsan Öztürk ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini eleştirdi. "Kayseri Tiyatrosu'nda bir program vardı. Oraya öğretmenlerden başka herkes davet edilmişti. Ben bu zihniyeti anlamıyorum ve kınıyorum" diyen Öztürk, "24 Kasım'da öğretmenlerin, 23 Nisan'da çocukların olmadığı programlardan ne zevk alıyorsunuz? Kendi kendinizi avutuyorsanız o başka" diye konuştu.
Öztürk, "Türkiye'de yetkili sendika olan 160 bin öğretmenin ve 700 bin civarındaki eğitimcinin yasal temsilcisi olan sendikanın temsilcisi de olmalıydı. Bizim orada olmamızdan hangi zevat rahatsız oluyor? O süslü püslü salonlara ve zatı muhteremlerin iltifatlarına da hiç ihtiyacımız olmadı. Biz öğretmenler tüm fedakarlığımızla bu memleketin gençlerini yetiştireceğiz" dedi.
Konuşmasında hükümeti de eleştiren Öztürk, "24 Kasım'da hükümet öğretmenlere bir maaş ikramiye verecekmiş, bizi rahat bırakın ikramiye istemiyoruz" diyerek üzerinde 'hükümet' yazan sendika üyesine dönerek, "Siz ne yapıyorsunuz sayın hükümet?" diye sordu.
Havanda su döven sendika üyesi ise, "İnşallah sayın sendikacı bu sudan çıkan yağı 30 yıl sonra ikramiye olarak vereceğiz. Hükümet olarak bu yönde çalışmalar başlattık. Tek amacımız sizi mutlu etmek" cevabını verdi.
Protesto, havandaki suyun yere dökülmesiyle son buldu.