Şenkaya Belediye Başkanı Özcan: Okuma salonlarının eğitim hizmetlerini taktirle karşılıyorum

Erzurum'da dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz eğitim imkânı sunan Dost El Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açtığı okuma salo

Erzurum'da dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz eğitim imkânı sunan Dost El Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açtığı okuma salonları her kesimin taktirini kazanıyor.

Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, okuma salonlardaki eğitim hizmetlerini taktirle karşıladığını söyledi. Çocukların sahipli bir yerde eğitim görmesinin önemli olduğunu vurgulayan Başkan Özcan, dar gelirli ailelerin çocuklarının imkan tanındığında ciddi başarılar gösterdiğini belirterek, 3 yıldan beri hizmet veren Şenkaya'daki okuma salonu çalışanlarını kutladı. Öğrencilerin istenmeyen yerlere değil eğitim yuvalarına gitmelerini tavsiye eden Başkan Özcan, şahsı ve belediye olarak okuma salonlarına gereken desteği esirgemeyeceğini söyledi. Okuma salonlarında verilen eğitimin hem kaliteli hem de ücretsiz olmasının önemli olduğuna da değinen Özcan, öğrencilerden boş vakitlerini gerek internet kafelerde gerek diğer mekanlarda geçirmektense okuma salonlarında geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Okuma Salonu'nda bu sene yaklaşık 80 öğrenciye eğitim veriliyor. Okuma salonlardaki başarılı ve huzurlu ortamın velilerin ilgisini artırdığını söyledi. Sezer, eğitim hizmetlerinin artarak devam edeceğine de dikkat çekti.

Dar gelirli ailelerin çocuklarına gönüllü eğitimcilerin ücretsiz ders anlatığı Şenkaya'daki okuma salonları geçen yıl 21 öğrenci fen, öğretmen, Anadolu ve meslek lisesine girme hakkı kazandı.