Tacikistan Asya Oyunları'nda ilk altın madalyasını kazandı

Asyalı sprocular arasında büyük çekişmeye sahne olan 16. Asya Oyunları'nda sona yaklaşılıyor. 12 Kasım tarihinde Çin'de başlayan Asya Oyunları'nda Tac

Asyalı sprocular arasında büyük çekişmeye sahne olan 16. Asya Oyunları'nda sona yaklaşılıyor. 12 Kasım tarihinde Çin'de başlayan Asya Oyunları'nda Tacikistan ilk altın madalyasını kazandı. Ülke medyasında, Tacik sporcunun böylesine önemli bir turnuvada altın madalyayı kazanması büyük bir başarı olarak yorumlandı.

Tacikistan Spor Komitesi'nden yapılan açıklamada, Tacik sporcu Dilşod Nazarov çekiç atmada altın madalya kazandı. Bu Tacikistan Olimpiyat Takımı'nın Asya Oyunları'ndaki ilk altın madalyası oldu.

Çekiç atma müsabakalarında Tacik sporcu, 76 metre 44 santimetrelik atışla altın madalya sahibi oldu. Tacik sprocunun altın madalya kazandığı müsabakada, İranlı sporcu Kova Musavi gümüş, Japon sporcu Hiroaki Doi ise bronz madalya kazandı.

Tacikistan 62 sporcu ile katıldığı Asya Oyunları'nda sporun 16 dalında madalya için yarışıyor. Şu ana kadar Tacikistan toplamda iki madalya kazanabildi. Tacik sporcular, ülkesine çekiç atmada altın ve judoda bronz kazandırdı. Tacikistan madalya sıralamasında 20. sırada bulunuyor.

Asya ülkeleri arasında düzenli olarak yapılan Asya Oyunları'nın Çin ayağı büyük çekişmeye sahne oluyor. Bügüne kadar erkek ve bayan sporcular arasında toplamda bin 24 madalyanın dağıtıldığı Asya Oyunları'nda ev sahibi Çin'in açık ara önde gittiği görülüyor. Asya Oyunları'nda rekor bir katılım gerçekleştiren Çinli sporcular, şu ana kadar toplam 295 madalya kazanırken, madalya sıralamasında Çinlileri 166 madalya ile Günye Kore ve 151 madalya ile Japonya takip ediyor.