Su kanalının patlaması sonucu sera ve muz bahçeleri zarar gördü (2)

Alanya'da Devlet Su İşleri'nin (DSİ) sulama kanalının çökmesi sonucu muz ve narenciye bahçesi zarar gördü.

Alanya'nın Kestel beldesinde bulunan DSİ'

Alanya'da Devlet Su İşleri'nin (DSİ) sulama kanalının çökmesi sonucu muz ve narenciye bahçesi zarar gördü.

Alanya'nın Kestel beldesinde bulunan DSİ'nin sulama kanalı duvarının çökmesi sonucu bölgede bulunan muz ve narenciye bahçesini su bastı. 50-60 santimetreyi bulan bahçeden yola taşan su trafiğin aksamasına neden oldu. Muz ve narenciye bahçe sahipleri, taşan suyun ağaçları yıkarak bahçelere büyük zarar verdiğini belirtti.

Kanalın, yarım asrı geçkin kullanıldığını belirten bahçe sahiplerinden Ali Taşer, DSİ'nin kanalının daha önce de kırık olduğunu, ancak kapatılmasına rağmen patladığını söyledi. Yaklaşık 10 gündür kanala aşırı su pompalandığını belirten Taşer, bu nedenle bahçelerine su aktığını söyledi. Bugün de aşırı sudan dolayı kanalın patladığını belirten Taşar, sera bahçesinin büyük zarar gördüğünü söyledi. 10 bin TL üzerinde zararları olduğunu belirten Taşar, kanalın yapılmaması halinde bir gün evlerine de basmasından korktuklarını söyledi.

Sera bahçesinde çalışan bir işçi de olay anını boşalan kanalın içine girerek anlattı. Suların birden seralara dolduğunu kaydeden işçi, narenciye ve muzların büyük zarar gördüğünü söyledi.