Özel Fıratlı minikler Kuvayi Milliye Müzesi'ni gezdi

Balıkesir Özel Fırat İlköğretim Okulu'na bağlı Miray Anaokulu'nun öğrencileri, Kuvayi Milliye Müzesi'ni ziyaret etti. Minikiler, Kuvayi Milliye hareke

Balıkesir Özel Fırat İlköğretim Okulu'na bağlı Miray Anaokulu'nun öğrencileri, Kuvayi Milliye Müzesi'ni ziyaret etti. Minikiler, Kuvayi Milliye hareketinin başladığı şehir olan Balıkesir'in tarihi hakkında bilgi aldı.

Müze gezileri sayesinde öğrencilerin şehri daha iyi tanımasını sağladıklarını belirten Okul Müdürü Ramazan Bayram, "Öğrencilerimizin millî duygularını geliştirmek ve Türk büyüklerinin yaptıklarını göstermek istiyoruz. Ayrıca tarihimize ve bize bırakılan mirasa sahip çıkmaları gerektiğini öğretiyoruz. Eğitim öğretim yılı boyunca bu tür sosyal faaliyetlerimiz devam edecek. Minik öğrencilerimiz anlatılanları yaşayınca, eğitim de amacına ulaşmış oluyor." dedi.

Kuvayi Milliye Müzesi'ni dolaşan minikler, Balıkesir ve çevresindeki kazılarda ortaya çıkarılan eserleri de tanıdı. Kurtuluş Savaşı döneminde kullanılan silah ve çeşitli araç gereçlerle farklı zamanlara ait değerli eserlerin sergilendiği bölümleri öğretmenler eşliğinde gezen minikler, eserler hakkında bilgi sahibi oldu.