Mmo Şube Başkanı Peri'den 'Trafik' Uyarısı

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri, Kurban Bayramı boyunca yaşanan kazaların bilançosunun yine ağır olduğunu bildirdi.

Peri, yaptığı yazılı açıklamada, bayram tatilinde alınan önlemler ve yapılan tüm uyarılara rağmen yolların yine kan gölüne döndüğünü belirterek, "Emniyet ve jandarma bölgelerinde meydana gelen kazalarda 160'tan fazla vatandaşımız hayatını kaybederken, yaralı sayısı ise 870'i geçti. Kazaların, genellikle aşırı hız ve dikkatsizlikten kaynaklandığı yetkililer tarafından açıklanıyor. Lütfen bu ve benzer kaza haberlerini okuyup geçmeyelim. İstatistiklere bakıp yine bu bayramda da bayağı kaza olmuş demeyelim"
dedi.
Türkiye'nin en ciddi sorunlarından birisi olan trafik sorununa hep birlikte çözüm aranması gerektiğini kaydeden Peri, şunları söyledi:
"Daha da önemlisi yapılan uyarılara lütfen kulak verelim. Tüm uyarılara rağmen bu kadar kazanın en büyük aktörü ne yazık ki sürücüler. O zaman sorunun en başında sürücülerin eğitiminin yeterli olmadığı görünmektedir. Bunun yanında aşırı hız, hatalı solama ve trafik kuralı ihlallerine verilen cezaları tekrar gözden geçirelim. Caydırıcı olmasını sağlayalım. Gerekirse tüm ehliyet sahiplerini periyodik olarak tekrar eğitimden geçirelim. Araçların periyodik bakımlarının yapılmasını, hatta güvenlik
önlemlerinin artırılmasını sağlayalım. Yeni ve güvenlik önlemleri fazla olan araçların kullanılması için teşvikler yapalım. İnsanlarımızı eski ve güvenliği az olan araçları kullanmak zorunda bırakmayalım. Yollarımızı daha güvenli bir hale getirelim. Yollarımızdaki uyarı ve ikaz levhalarımızı artıralım, trafik denetimleri artıralım. Hızları azaltacak önlemler alalım. Kısacası ne gerekiyorsa yapalım. Bu istatistiklerin içerisinde bir gün bizlerin veya yakınlarımızın da olabileceği düşüncesi ile sadece
okuyup, yazık olmuş demeyelim."