Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Civelek, lise öğretmeniyle buluştu

Samsun'da Karadeniz Eğitim Derneği (KEYDER) tarafından düzenlenen öğretmenler günü programına konuk olarak katılan Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Es

Samsun'da Karadeniz Eğitim Derneği (KEYDER) tarafından düzenlenen öğretmenler günü programına konuk olarak katılan Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, programa sürpriz konuk olarak davet edilen lise yıllarındaki öğretmeni karşısında görünce elini öpüp, Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında, KEYDER koordinatörlüğünde, Bafra Keyder, Çarşamba Keyder, Terme Keyder ve Asarcık Keyder ile Vezirköprü Keyder' in katkılarıyla öğretmenlere yönelik bir kutlama programı düzenlendi.

Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, kokteylin ardından, 70'li yıllar öncesi okullarda kullanılan araç ve gereçler sergisinin gezilmesiyle başladı.

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek'in yanı sıra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut, Canik Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yunus Bekdemir ve Milli Eğitim camiasının önde gelen isimleri ve okul müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı programda, şehit öğretmenlerde anılarak, ailelerine plaket takdim edildi. Programda bir konuşma yapan Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, "Hepimiz yaşamamızda ilk bilgileri ailemizden alırız. Büyüdükçe planlı programlı sistemi bilgi ve becerilere ihtiyaç duyarız. Okullaşma çağında ihtiyaç duyduğumuz bu bilgileri bizlere öğreten öğretmeninizle çalışırız. Bu noktadan sonra bize şekil vererek, yaşantımıza yön verecek, öğretmenimiz ve öğretmenlerimiz hayatımızda yer alır." dedi.

Civelek, "Bugün daha nitelikli eğitim-öğretim hizmeti verebilmek, eğitimin kalitesini artırabilmek, eğitim ortamlarının standartlarını yükseltebilmek ve daha donanım eğitim kurumları oluşturabilmek yine siz değerli öğretmenlerimizle mümkündür. Eğitim-öğretim alanındaki hedeflere, eğitim camiası olarak hep birlikte, el birliği güç birliği gönül birliği içinde ulaşacağız." açıklamasında bulundu. Samsun'da olmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Civelek, bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, sağlık huzur dolu bir şekilde görevlerini sürdürmeleri temennisinde bulundu.

Öğretmenliğin yanı sıra, hakkıyla yerine getirilen bütün mesleklerin kutsal olduğunu vurgulayan Samsun Milli Eğitim Müdürü İnsanın yaratılışının gayesinin görüp bilmek ve bildiklerini başkalarına öğretmek olduğunun altını çizen Karadeniz Eğitim Derneği (KEYDER) Başkanı Ömer Kabaş: "Öğretmek ve öğrenme terbiye ve eğitim göklere dayalı iki yüce vazifedir. Öğretmende, okul denen mabedin kutsal varlığı, doğumdan ölüme kadar hayatı şekillendiren kutsi rehberidir. Bir milletin geleceği hakkında kehanette bulunmak isteyenler için, bugün o milletin çocuklarına verilen eğitime bakmaları yeterli olacaktır. Dolayısıyla öğretmen bir milletin geleceğini belirleyen toplum binasının en önemli mimarıdır." açıklamasında bulundu.

Programda, Ankara Samanyolu Koleji Tiyatro Kulübü tarafından oynanılan 'Öğretmenin öğrencisi üzerindeki olumlu ve olumsuz davranışları sonucu, çocuğun yaşamındaki yeri' konulu tiyatro gösterisi büyük beğeni aldı. Program sonunda KEYDER tarafından konuklara plaket takdim edildi.