Belçika'nın Ankara Büyükelçisi'nden Başkan Güzelbey'e Ziyaret

AB'nin Yeni Dönem Başkanlığı'nı yapan Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Pol De Witte, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Güzelbey, "Belçika'nın AB Dönem Başkanı olması sıfatıyla Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Pol De Witte'yi Gaziantep'e davet ettik. Her dönem AB'nin Dönem Başkanlığı'nı yapan ülkenin Büyükelçisini Gaziantep'e davet etmeyi adet haline getirdik. Bu defa da Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Pol De Witte şehrimizi ziyaret ediyorlar. Kendisine öncelikle Gaziantep hakkında bilgiler sunacağız, daha sonra da şehrimizin tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde
göstermek için bir tur gerçekleştireceğiz. Kendisini Gaziantep'te görmekten ve ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Pol De Witte de, "Şehrinizin havası çok güzel. Bu Gaziantep'e ikinci gelişim, ilki çok hızlıydı. Hazırlanan program çok güzel, umarım bu sefer güzel şehrinizi yakından tanıma imkanı bulurum" dedi.
Ziyarettin sonunda Başkan Güzelbey, Belediye Anı Defterini imzalayan Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Pol De Witte'ye, Gaziantep'e özgü el işi ibrik hediye etti.