Atıksu Bedeli Ödemek İstemeyen İşveren Fabrikayı Kapattı, İşçiler Sokağa Döküldü

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde faaliyet gösteren Mudurnu Piliç, kendisinden atık su bedeli talep edilince işçilerin işine son vererek faaliyetini durdurdu

Atıksu Bedeli Ödemek İstemeyen İşveren Fabrikayı Kapattı, İşçiler Sokağa Döküldü
Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde faaliyet gösteren Mudurnu Piliç, kendisinden atık su bedeli talep edilince işçilerin işine son vererek faaliyetini durdurdu. İşten çıkarılan çalışanlar geri dönmek için eylem yaptı.
Edinilen bilgiye göre; Dilovası Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSB) faaliyet gösteren Mudurnu Piliç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile DOSB'un ortaklaşa işlettiği Atıksu Arıtma Tesisi tarafınca yasa gereği talep edilen atıksu bedelini ödememek için fabrikayı kapatma kararı aldı.
Yaklaşık 1 trilyon lira değerindeki atık su bedelini ödemeyerek fabrikanın kapısına kilit vurup yaklaşık 400 işçinin işine son veren Mudurunu Piliç'in faaliyetine atıksu bedeli olmayan OSB dışında bir bölgede sürdüreceği bildirildi.
Öte yandan OSB sınırları içinde kalan Mudurnu Piliç'in atıksu bedeli ödememek için faaliyetine durdurarak işçilerin işine son vermesi tepkiye neden oldu. İşten çıkarılan 400 işçi firma yöneticilerini ve atıksu bedeli talep edilmesini protesto etti.
Fabrika önünden Dilovası Belediyesi'ne yürüyen işçiler Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman ile görüştü. İşçileri dinleyen Başkan Yaman, fabrika yetkilileri ile bir araya gelerek kararın tekrar gözden geçirmelerini isteyeceklerini söyledi.
İşçiler Yaman ile görüşmelerinin ardından olaysız bir şekilde dağılırken Mudurnu Piliç yöneticileri gazetecilerin görüşme taleplerini yanıtsız bıraktı.