İlişkinin hesabını vermeden CHP'yi suçlama noktasına geliyor

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Başbakan Apo ile kurdurduğu ilişkinin hesabını vermeden CHP'yi suçlama noktasına geliyor" dedi.

İlişkinin hesabını vermeden CHP'yi suçlama noktasına geliyor
Baykal, eski CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Zeki Çakrak'ın nikahına katılmak üzere akşam saatlerinde Giresun'a geldi. CHP Giresun İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Baykal, burada bir süre partililerle sohbet etti.

Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP-BDP ittifakı tartışmaları ile ilgili sözlerini değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan'ı eleştiren ve terörist başı Öcalan ile işbirliği içerisinde olmakla suçlayan Baykal, "BDP ile beraber seçime girme önerisi etrafında bir tartışma başlatıldı. Başbakan da bu tartışmaya girmiş. Urfa'da bir şeyler söylemiş. CHP'nin böyle bir teklife muhatap olmasından kendisi yararlanmaya çalışıyor. Biz hepimiz çok iyi biliyoruz ki, Başbakan Apo ile bu devletin temsilcilerinin bir araya gelip müzakere etmesini önünü açan adamdır. Bu temasların içerisindeki insandır. Bu müzakereleri yürüten insandır.

Anayasa değişikliğini BDP ile buluştuktan sonra Anayasa değişikliğini gündeme aldıklarını; ama bunu seçimden sonra yapacaklarını söyleyen insandır. Yani Anayasa değikliği ile Öcalan'ın önerilerine cevap verme gayreti içerisinde olan insandır. Bu müzakereleri yürüten insandır.

Ne yazık ki o bu ilişki içerisinde boğazına kadar batmış durumda iken, birisi CHP'ye 'seçime beraber girelim' diye öneri yapınca 'vay bunlar ne halde' diye bizi suçlamanın bizi suçlamanın vesilesini yapmaya çalışıyorlar. Bu yakışık alan bir yaklaşım değildir. Tabi buna fırsat veren de bizim Başbakan'ın bu ilişkiler içerisinde oluşunu ortaya koymaktan uzak duruyor olmamız. Bunu telaffuz etmememiz bunu görmemezlikten gelmeyi, nezaketle, zarafetle sürdürüyor olmamız bu fırsatı veriyor Başbakan'a...

Başbakan kendi hesabını vermeden, Apo ile kurdurduğu ilişkinin kendi hesabını vermeden, şimdi CHP'yi suçlama noktasına geliyor. Yani bunları anlatmamız lazım. Bu da üstünde durulması gereken konu" dedi.

Öte yandan, Baykal, daha sonra eski CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Zeki Çakrak ile Gülhan Kahraman'ın nikah törenine geçti. Burada Çakrak'ın nikah şahitliğini yapan Baykal, evlilik cüzdanını gelin Gülhan Kahraman'a verirken, geline bilezik hediye etti.

Geceyi Giresun'da geçirecek olan Baykal, pazar sabahı Giresun'dan ayrılacak.