Badem Ağaçları Mevsimi Şaşırdı    Kumluca

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Antalya'nın Kumluca ilçesinde badem ağaçları erken çiçek açtı.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Antalya'nın Kumluca ilçesinde badem ağaçları erken çiçek açtı. 
Kumluca'ya bağlı Belen köyünde turizm işletmeciliği yapan Ali Torun, yaptığı açıklamada, bahçesinde bulunan badem ağacının sonbaharda çiçek açtığını söyledi. Denizden yaklaşık 450 metre yükseklikteki köyde yaşayan Torun, bahçesindeki badem ağaçlarının her yıl hava şartlarına bağlı ocak ayı sonu şubat ayı başlarında çiçek açtığını anlattı. Bu yıl ise badem ağaçlarının kasım ayı ortalarında çiçek açtığını ifade eden Torun, 'Şu anda hava sıcaklığı 28-30 derece, deniz suyu sıcaklığı ise 22-23 derece civarında. Bu ağaç 15 yıldır burada ve ilk defa kasım ayında çiçek açtığını gördüm' dedi.
Yerli ve yabancı turistlerin çiçek açan badem ağaçlarını fotoğrafladıklarını söyleyen Torun, olumsuz bir durum yaşanmaması halinde ocak-şubat aylarında badem yiyebileceklerini sözlerine ekledi.
19.11.2010 14:58:17