-2 Bin Suriyeli Bayramlaşmak İçin Nusaybin'e Geldi Nusaybin ? 18.11.2010 ? Kurban B...

SURİYELİ BAYRAMLAŞMAK İÇİN NUSAYBİN'E GELDİ

NUSAYBİN (A.

SURİYELİ BAYRAMLAŞMAK İÇİN NUSAYBİN'E GELDİ

NUSAYBİN (A.A) – 18.11.2010 – Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye'deki yakınlarıyla bayramlaşmak isteyen yaklaşık iki bin Suriyeli, Nusaybin Sınır Kapısı'ndan giriş yapmaya başladı.
Sınır kapısında düzenlenen bayramlaşma töreninde, Nusaybin Kaymakamı Murat Girgin; Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Aytekin Çabuk, Belediye Başkan Vekili Fahrettin Aktaş, Kamışlı Kaymakamı Abdulbasit Abdullatif ve beraberindeki heyeti karşıladı.
Kaymakam Girgin, iki ülke liderleri arasında gelişen dostluk ilişkilerinin, komşu iki sınır ilçesinde de en iyi şekilde hissedildiğini söyledi.
Kurban Bayramı vesilesiyle komşu ilçenin mıntıka müdürünü Nusaybin'de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden Girgin, şöyle konuştu:
'Yapılan protokol gereği Suriyeliler ülkemize geçerek akrabalarıyla bayramlaşmakta. Yaklaşık iki bin Suriyeli, bugün itibarıyla Nusaybin'e geçmektedir. Hiçbir sıkıntı olmadan geçişlerimiz gerçekleşiyor. İki ülke arasındaki güzel ilişkilerin gelişmesi, ticarete, sosyal ve kültürel ilişkilere de yansımakta, bundan her iki tarafın vatandaşları da faydalanmaktadır.'
Kamışlı Kaymakamı Abdullatif de Nusaybin Kaymakamlığınca asılan 'Komşu ve Kardeş Suriye Halkının Bayramını Kutlarız' pankartını işaret ederek, 'Biz de aynısını söylüyoruz. Komşu ve kardeş. Bizim ilişkilerimiz öyle bir düzeye ulaştı ki tam kardeş olarak bayram geçişleri yapılıyor. Aynı tek bir ülke gibi' dedi.
Yeni yapılacak sınır kapısına ilişkin bir soru üzerine Kaymakam Girgin, 'Bayramdan önceki hafta ihale yapıldı ve sonuçlandı. Bayramdan sonra resmi olarak açıklaması da yapılacak. Henüz kesin olmamakla birlikte Kasım ayı sonu itibarıyla başlama tarihi belirlenecek. Bir aksilik olmadığı takdirde seneye Ramazan ve Kurban Bayramı geçişlerimizi yeni kapımızda yapacağımızı söyleyebilirim' diye konuştu.
Kamışlı Kaymakamı Abdullatif de çalışmalara başladıklarını bildirdi.
Bu arada, iki ülke arasında vize uygulamasının kalkması nedeniyle idari mektup uygulamasına başvurunun az olduğu gözlenirken, pasaport büro şubesi önünde ise uzun kuyruklar oluştuğu gözlendi.
Sınır kapısında Türkiye'deki yakınları tarafından karşılanan Suriyeliler, 48 saat sonra ülkelerine dönecek.
18.11.2010 14:46:57