Şırnaklı Nurcihan'ın ailesi bayramı buruk karşıladı

Şırnak'ın İdil ilçesinin Sulak köyüne bağlı Aslantepe mezrasında yaklaşık 1 hafta önce buldukları cismin patlaması sonucu çocuklarından birini kaybede

Şırnak'ın İdil ilçesinin Sulak köyüne bağlı Aslantepe mezrasında yaklaşık 1 hafta önce buldukları cismin patlaması sonucu çocuklarından birini kaybeden İdem ailesi, Kurban Bayramı'nı buruk karşıladı.

İdil'in Sulak köyüne bağlı Aslantepe mezrasında yaşayan İdem ailesi bayramı buruk kutladı. 11 Kasım günü evlerinin bahçelerinde yaşanan patlama sonucu çocuklarından birini kaybetmenin bir diğerinin ise yaralanmasının acısını yaşadıklarını belirten baba Abdulgafur İdem olay gününü şöyle anlattı: "Irak'a yük götürüyorum. Olay günü yakınlarım beni aradı. Kızım Nurcihan'ın (Nojiyan) kaza geçirdiğini söylediler. Ancak öldüğünü söylemediler. Olaydan sonraki gün evime vardım. Kızımı kaybettiğimi, oğlum Beşir'in de yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını öğrenince dünyam yıkıldı. Kızım gözlerimin önüne her geldiğinde gözyaşlarımı tutamıyorum."

Kızının fotoğrafını gösteren Baba Abdulgafur İdem, "Bu fotoğrafı geçen yıl bir düğünde çektirmiştik. O fotoğrafı ceketimin cebinde saklıyorum. Onu koklamak ve sarılmak istediğim zaman fotoğrafı çıkartıp bakıyorum." şeklinde konuştu.

Olayın yaşandığı sırada evde tek başına olduğunu ifade eden anne Hacer İdem, ise "Büyük bir gürültü duydum. Hemen dışarı çıktım. Kızım hareketsiz yatıyordu. Oğlum Beşir ise kanlar içindeydi. Kucağıma aldığımda Beşir bana 'anne kardeşim orada yatıyor. Anne kardeşime sahip çık. Ona bak' dedi." diye konuştu.

Anne Hacer İdem, "Hurdacılar zaman zaman köyleri dolaşıyor. Çocuklar da bunu fırsat bilerek arazide buldukları parçaları topladıktan sonra hurdacılara satıp, kendilerine harçlık çıkartıyorlardı." şeklinde konuştu.

Terör olayları nedeniyle 1990'lı yıllarda köylerinden göç etmek zorunda kalan ancak 2 yıl önce tekrar dönüş yapan ailenin çocuklarından Nurcihan İdem (4), arazide buldukları cismin patlaması sonucu 11 Kasım'da hayatını kaybetmiş, ağabeyi Beşir İdem (6) ise yaralanmıştı.