Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden İsmail Ambarlı vefat etti

Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Konyalı İsmail Ambarlı bugün ikindi vakti evinde vefat etti. 1937 yılında doğan Ambarlı, 22

Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Konyalı İsmail Ambarlı bugün ikindi vakti evinde vefat etti. 1937 yılında doğan Ambarlı, 22 yaşında Üstad Bediüzzaman'ı tanımıştı.

Sabah saatlerinde komşularıyla bayramlaşan İsmail Ambarlı Konya'nın merkez Meram ilçesi Melikşah Mahallesi Melikşah Caddesi'ndeki evinde saat 15.30 sıralarında hayatını kaybetti.

Komşularıyla kahvaltı yapan Ambarlı, saat 10.00'da evine geldi. İkindi saatlerine kadar evinden çıkmayan İsmail Ambarlı'yı merak eden komşuları yedek anahtarla evine girdi. Ambarlı'yı odasındaki koltuğunda baygın halde bulan komşuları durumu polise ve 112 ekiplerine haber verdi. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalede Ambarlı'nın yüksek tansiyona bağlı beyin kanamasından vefat ettiği anlaşıldı. İsmail Ambarlı'nın cenazesi vasiyeti üzerine yarın Sultan Selim Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Üçler Mezarlığı'nda defnedilecek.

İSMAİL AMBARLI KİMDİR?

22 Aralık 1937 tarihinde Ankara'da doğdu. Aslen Konya Meramlı olan Ambarlı, İlk orta ve lise eğitimini Ankara'da Erkek Sanat Okulu'nda tamamladı. Mezun olduktan sonra 1959 yılına kadar tamircilik yaptı. Askerliğini tamamladıktan sonra arabayla kömür götürdüğü bir lokantanın önünde 22 Aralık 1959 tarihinde Bediüzzaman Hazretleriyle tanıştı. Üstad'ı ilk kez doğum gününde görmüş olması nedeniyle 22 Aralık 1959 tarihini ikinci bir doğum olarak nitelendirdiği bilinen Ambarlı, 1960 yılında evlendi. 1973 yılında İstanbul'da Türk Hava Yolları'nda çalışmaya başladı. THY'nin Oto Sevk Şefliği'nden 1993 yılında emekli olduktan sonra kalp rahatsızlığı nedeniyle memleketi Konya'ya yerleşti. Ambarlı İki kız, iki erkek olmak üzere dört çocuk babasıydı.