TBMM Başkanı Şahin, Öğretmenler Günü'nde Manavgat'ta 4 okulun açılışını yapacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 okulun açılışını yapacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 okulun açılışını yapacak.

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Tükoğlu, TBMM Başkanı Şahin'in 24 Kasım Çarşamba Günü, eğitim ve öğretime hazır 4 okulun açılışını yapacağını söyledi. Türkoğlu, 72 derslikli okulların Evrenseki beldesi Ahmet Köseoğlu İlköğretim Okulu, Karacalar köyü Fatma Pakize Turhan İlköğretim Okulu, Kızılot beldesi Ahmet Yaşar İlköğretim Okulu ile Sarılar Zeki Vargün İlköğretim Okulu olduğunu ifade etti.

Meclis Başkanı Şahin tarafından açılacak okulların tamamının hayırseverler tarafından yaptırıldığını belirten Türkoğlu, Evrenseki beldesindeki Hatice Sezer Anadolu Öğretmen Lisesi'nin açılışının da 45 gün sonra yapılacağını kaydetti.

Türkoğlu, "Manavgat turizm bölgesi olduğu için yoğun göç alıyor. İlçemizde 250 derslik açığımız var. Hayırseverlerin yardımıyla bu açığı kısa sürede kapatmak istiyoruz. Törenle açılışı yapılacak olan okullarımız bir yıl içinde tamamlandı. Önümüzdeki günlerde Evrenseki beldemizde Belediye Başkanı Recep Barut'un katkılarıyla yapılacak olan Sağlık Meslek Lisesi'nin temelini atacağız. Kız Meslek Lisesi'ne de 16 derslik yeni bina yapacağız. Turizmci Ahmet Barut da annesi Düriye Duran adına 16 derslik Anadolu Lisesi yaptıracak. Okul yapımıyla ilgili geçtiğimiz aylarda Antalya Valiliği'nde protokol sözleşmesi imzaladık." diye konuştu.

Manavgat Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, 98 derslikli 5 okulu hayırsever işadamlarının yaptırdığını ifade etti. Yeni eğitim ve öğretime başlayan okullarla Manavgat'ta okul sayısının 97'ye yükseldiğini belirten Bilge, yapımı devam eden Manavgat Fen Lisesi'nin de önümüzdeki yıl eğitim ve öğretime hazır hale getirileceğini kaydetti.

Bilge, "Bu eğitim ve öğretime başlayan 98 derslikli 5 okulun tamamı hayırsever işadamlarının katkılarıyla yapıldı. 97 okulumuzda 36 bin 584 öğrenci eğitim ve öğretim görüyor. Okullarda bin 754 öğretmenimiz görev yapıyor. Okullarımızda öğretmen açığımız yok." diye konuştu.