Tacikistan, Asya Oyunları'nda ilk madalyasını kazandı

Çin'de devam eden 16. Asya Oyunları büyük yarışmaya sahne olurken, Orta Asya ülkelerinden Tacikistan da ilk madalyasını kazandı. Tacikistan'ın, Asya O

Çin'de devam eden 16. Asya Oyunları büyük yarışmaya sahne olurken, Orta Asya ülkelerinden Tacikistan da ilk madalyasını kazandı. Tacikistan'ın, Asya Oyunları'ndaki ilk madalyasını judodan geldi.

Tacik basınında yer alan haberde, Asya Oyunları'nda judo dalında Tacikistan'ı temsil eden Resul Bokiyev 73. kilogramda yaptığı üçüncülük müsabakasını kazanarak, bronz madalya sahibi oldu. Tacik sporcunun ülkesine ilk madalya kazandırması Tacikistan halkını sevindirdi.

Tacikistan 62 sporcu ile katıldığı Asya Oyunları'nda sporun 16 dalında madalya için yarışıyor.

12 Kasım tarihinde start alan 16. Asya Oyunları'nda madalya sıralamasında Çin açık arayla ilk sırada bulunuyor. Çin'in bugüne kadar toplam 107 madalya kazandığı Asya Oyunları'nda, Orta Asya ülkelerinden Kazakistan 15, Özbekistan 12 ve Tacikistan 1 madalya kazandı. 107 madalya ile Asya Oyunları'nda madalya sıralamasına hakim olan Çin'i, toplam 67 madalya ile Japonya, 57 madalya ile Güney Kore, 18 madalya ile Kuzey Kore takip ediyor.

Asya Oyunları 27 Kasım tarihinde sona erecek.

Asya ülkeleri arasında düzenli olarak yapılan Asya Oyunları'nın ilki 1951 yılında Hindistan'da yapılmıştı. Proje üzerinde 1950 yılında başlaması gerekirken, hazırlıktaki gecikmeler yüzünden 1951 yılında gerçekleştirilmişti.