İlk 6 haftada 18 puan toplayan Bursaspor, son 6 maçta 11 puan kaybetti

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında ilk yenilgisini alan Bursaspor, son haftalarda alınan olumsuz sonuçlara dur demek istiyor. Ligin 3. haftasında o

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında ilk yenilgisini alan Bursaspor, son haftalarda alınan olumsuz sonuçlara dur demek istiyor. Ligin 3. haftasında oturduğu liderlik koltuğunu 11. haftada Antalyaspor ile berabere kalarak kaybeden yeşil-beyazlı takım, Trabzonspor'a 2-0 yenilerek namaglup unvanından da oldu. Timsahlar, ligde son 6 haftada 4 beraberlik bir galibiyet ve bir mağlubiyet alarak 11 puan kaybetti. Özellikle gol yollarında sıkıntı çeken timsahların, 12. haftadaki Trabzonspor maçında defans mevkiinde de sorunlar yaşandı.

Ligin ilk 6 haftasında 18 puan toplayan Bursaspor 7. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile golsüz berabere kalarak ilk puanını kaybetti. Bu maçın ardından puan kayıplar ard arda geldi. 8. haftada Kardemir Karabükspor ile 2-2 berabere kalan yeşil-beyazlılar, 9. haftada Ankaragücü'nü 5-1 gibi farklı bir skorla yendi. 10. haftada Fenerbahçe ile yenişemeyen timsahlar, 11. haftada bu kez Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Bursaspor, bu maçta kaybettiği 2 puanın ardından liderliği Trabzonspor'a kaptırdı.

Yeşil-beyazlı takım, son maçında ise Trabzonspor'a 2-0 mağlup oldu. Ligdeki namaglup takım olma özelliği de böylece geride kaldı. Lige fırtına gibi başlayan Ertuğrul Sağlam'ın talebeleri, son 6 haftada aldığı olumsuz sonuçlarla ligde 3. sıraya geriledi.

Bursaspor'un sezon başından bu yana oynadığı maçlar:

Bursaspor-Konyaspor: 1-0

Galatasaray-Bursaspor: 0-2

Sivasspor-Bursaspor: 0-2

Bursaspor-Eskişehirspor: 2-1

Gaziantepspor-Bursaspor: 0-3 (hükmen)

Bursaspor-Bucaspor: 1-0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Bursaspor: 0-0

Bursaspor-Kardemir Karabükspor: 2-2

Ankaragücü-Bursaspor: 1-5

Bursaspor-Fenerbahçe: 1-1

Medical Park Antalyaspor-Bursaspor: 2-2

Bursaspor-Trabzonspor: 0-2