Halkalı'da Kaçan Angus 3 Saatte Yakalanabildi

Halkalı'da sahibinin elinden kaçan angus cinsi boğa, 3 saatte yakalanabildi. Sahipleri ve vatandaşları saatlerce peşinden koşturan boğa nedeniyle çok sayıda kadın ve çocuk ezilme tehlikesi geçirdi.

Halkalı Şahintepe Mahallesi'nde satıldıktan kısa süre sonra sahibinin elinden kaçan angus cinsi boğa, ara sokaklara doğru ilerledi. Gözleri kapalı olan boğa kaçarken, sahipleri ve vatandaşlar kovalamaya başladı. Uzun süren kovalamaca sırasında tehlikeli anlar yaşandı. Ara sokaklara giren boğayla karşı karşıya kalan kadın ve çocuklar, büyük korku yaşadı. Çok sayıda kişi ezilme tehlikesi geçirirken, çok sayıda yakalama girişimi sonuçsuz kaldı. Zaman zaman kendisini yakalamak isteyenlerin üzerine yürüyen
angus, yakalama girişimleri nedeniyle sinirlendi.
Kovalamaca sırasında TEM Otoyolu yan yola çıkan hayvan, araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Angus zaman zaman kamyonlarla durdurulmaya çalışıldı fakat başarısızlıkla sonuçlandı.
Tekrar ara sokaklara yönelen boğa nedeniyle, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi. Ortalığı adeta birbirine katan angus, bir ara ip atılarak yakalanmak istendi. Angus, atılan ipe takılarak kafasının üstüne düştü. Sinirlenen hayvan, ayağa kalktıktan sonra kaçmaya devam etti.
Angus, yaklaşık 3 saat süren kovalamacanın ardından zabıta ekipleri tarafından uyuşturucu iğne yapılarak etkisiz hale getirildi. Yere düşen hayvan, olduğu yerde sahipleri tarafından kesildi.
Vatandaşlar, saatlerdir angusu yakalamaya çalıştıklarını belirterek, "Bizi uzun süre uğraştırdı. Her girişimimiz başarısızlıkla sonuçlandı. Sonunda yakalandı" diye konuştu.